Fotografija: Foto: PRO 3x3 TourFoto: PRO 3x3 Tour
Galerija
Foto: PRO 3x3 TourFoto: PRO 3x3 Tour

U petak i subotu u Lipiku se održava košarkaški PRO 3x3 Tour s puno dodatnog sadržaja

Program obuhvaća i sadržaje za djecu i mlade - Kids Day te oglede juniorskih U-19 ekipa u 3x3 košarci. Također će biti organizirana i edukacija o 3x3 košarci za djecu i one malo veće...



Druga sezona PRO 3x3 Toura 2023., serije međunarodnih turnira u košarci 3x3 (3 na 3 igrača), nastavlja u petak i subotu, 28. i 29. srpnja 2023. turnirom koji će se igrati u Lipiku.   

Ovogodišnji Tour, koji je započeo 20. svibnja i završit će 12. kolovoza, organizira se na lokacijama 10 gradova diljem Hrvatske. PRO 3x3 Tour 2023. ponovno ima prestižan status FIBA Quest pa će pobjednik završnog turnira putovati na World Tour koji će se održati 26. i 27. kolovoza 2023. u mađarskom Debrecenu.

Lipik već ima jaku tradiciju igranja i organiziranja turnira ulične košarke, ali ovo je prvi put da PRO 3x3 Tour karavana stiže u ovaj grad na samom zapadu Slavonije. Igralište 3x3 će biti postavljeno na poznatom košarkaškom terenu pored Dječjeg doma. Riječ je o kultnom mjestu na kojemu su zadnjih godina svoje umijeće pokazali ponajbolji svjetski 3x3 košarkaši - olimpijski pobjednici te europski i svjetski prvaci!

Foto: PRO 3x3 Tour
Foto: PRO 3x3 Tour

Osim financijske nagrade za najbolje, sve prijavljene ekipe iz Hrvatske i inozemstva prikupljaju bodove kako bi na taj način pokušale osigurati plasman na završni turnir u sklopu ovog Toura koji će biti organiziran 11. i 12. kolovoza 2023. u centru Šibenika. Svoje je mjesto do sada uspjelo osigurati sedam kvalitetnih ekipa iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Hrvatske, a u Lipiku će se saznati i osmi sudionik velikog šibenskog finala, i to u konkurenciji snažnih ekipa iz nekoliko europskih zemalja. 

Natjecanja u kategoriji Senior Elite održat će se 28. i 29. srpnja od 19:00 do 23:00 sata. Prvog dana održat će se natjecanja po skupinama, a drugog slijede završne seniorske utakmice. Pobjednička ekipa osvojit će novčanu nagradu u iznosu od 2000 eura, drugoplasiranoj će pripasti 800, a trećeplasiranoj ekipi 400 eura.

Foto: PRO 3x3 Tour
Foto: PRO 3x3 Tour

Program u poslijepodnevnim satima drugog dana (subota, 29. srpnja) obuhvaća i sadržaje za djecu i mlade - Kids Day te oglede juniorskih U-19 ekipa u 3x3 košarci. Također će biti organizirana i edukacija o 3x3 košarci za igrače, suce, pomoćne suce, djecu i gledatelje. U Lipiku će, kao i na protekla dva turnira u Zagrebu i Zaboku, biti održana i posebna promocija nove aplikacije i interaktivnog plakata ovogodišnjeg Toura.  

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da dođu u Lipik na PRO 3x3 turnir i uživaju u potezima 3x3 majstora te da se zabave uz vrhunsku košarku i odličnu glazbu! Ulaz na sva događanja je slobodan.

Detaljnije informacije o ovogodišnjem Touru i turniru u Lipiku možete pronaći OVDJE te na društvenim mrežama Toura. 

Foto: PRO 3x3 Tour
Foto: PRO 3x3 Tour

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!