Fotografija: Ova umjetnička manifestacija, koja je okupila male i velike ljubitelje umjetnosti, istovremeno je pridonijela jačanju međunarodnog prijateljstva i kulturne razmjene/Foto: Compas
Galerija
Ova umjetnička manifestacija, koja je okupila male i velike ljubitelje umjetnosti, istovremeno je pridonijela jačanju međunarodnog prijateljstva i kulturne razmjene/Foto: Compas

Likovna radionica u Lipiku ujedinila Ukrajinu i Hrvatsku: "Kistom razvijali kulturu i jačali prijateljstvo"

Desetero djece iz Ukrajine, koja su pronašla utočište u Lipiku, aktivno je sudjelovalo u radionici. Ova posebna prilika omogućila im je da izraze svoju kreativnost i izmijene iskustva s domaćim vršnjacima



U sklopu obilježavanja Dana Grada Lipika – Franciškova, dvorište Ankinog dvora jučer je bilo poprište jedinstvene likovne radionice pod nazivom "Kistom od Ukrajine do Hrvatske", koja je organizirana pod okriljem Udruge ukrajinsko-hrvatskoga prijateljstva. Ova umjetnička manifestacija, koja je okupila male i velike ljubitelje umjetnosti, istovremeno je pridonijela jačanju međunarodnog prijateljstva i kulturne razmjene, piše Compas.

Foto: Compas
Foto: Compas
Foto: Compas
Foto: Compas

Voditeljica ove likovne radionice bila je medicinska sestra Dunjica Karniš, koja nije samo stručnjakinja u medicinskom području već i voditeljica sestrinske sekcije za oboljele od multiple skleroze u Toplicama Lipik. Karniš je također ekspresivni art terapeut, a njena strast prema umjetnosti i briga za druge činili su je idealnim vodičem kroz jučerašnju umjetničku avanturu.

Mali Ukrajinci

Desetero djece iz Ukrajine, koja su pronašla utočište u Lipiku, aktivno je sudjelovalo u radionici. Ova posebna prilika omogućila im je da izraze svoju kreativnost i izmijene iskustva s domaćim vršnjacima. Likovna radionica nije bila samo obična umjetnička manifestacija; ona je predstavljala spoj dviju kultura i izražavanje kroz umjetnost.

Foto: Compas
Foto: Compas
Foto: Compas
Foto: Compas

Irina Matijević, predsjednica Udruge ukrajinsko-hrvatskoga prijateljstva, istaknula je da je ova radionica donijela svježe ideje i kreativnost te dodatno ojačala međunarodno prijateljstvo. Sudionici su imali priliku prenijeti duh Ukrajine na hrvatsko tlo kroz svoje umjetničke kreacije, koristeći boje i poteze kista kao sredstvo izražavanja.

Kako su boje i kreativnost spojile Ukrajinu i Hrvatsku, tako je i ova likovna radionica spojila ljude različitih kultura i tradicija, dokazujući da umjetnost ima moć stvaranja mostova među ljudima, piše Compas.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!