Fotografija: Slavuji i Fakini izvode predstavu s kojom su pobijedili na županijskoj smotri/Foto: Bjelovarski slavuji
Galerija
Slavuji i Fakini izvode predstavu s kojom su pobijedili na županijskoj smotri/Foto: Bjelovarski slavuji

Dođite na predstavu Bjelovarskih slavuja i Fakina: "Pretakanje vina" nasmijat će vas do suza

„Prikazujemo predstavu s kojom smo pobijedili na ovogodišnjoj županijskoj Smotri amaterskih kazališta“, kaže Ivan Ćurić



Želite li se dobro nasmijati onda biste u petak, 9. kolovoza u 19 sati trebali biti u Bjelovarskom kazalištu. Ondje će, u sklopu Bjelovarskog kulturnog ljeta, svoju najnoviju predstavu „Pretakanje vina“ održati umirovljenički pjevački zbor Bjelovarski slavuji Fakini.

Pobjednička predstava

- U sklopu naše udruge imamo i vrlo aktivnu dramsku skupinu. „Pretakanje vina“ je predstava s kojom smo nastupili na ovogodišnjoj županijskoj Smotri amaterskih kazališta. I ne samo nastupili već i pobijedili tako da ćemo u listopadu u Murskom Središću na državnoj smotri predstavljati našu županiju – ponosno otkriva voditelj Bjelovarskih slavuja Ivan Ćurić.

A sada će pobjednički komad biti predstavljen široj bjelovarskoj publici. Riječ je o komediji koju potpisuje Bjelovarčanka Marija Pavleković, članica Slavuja, koja i sama glumi u predstavi s još nekoliko kolega iz udruge. U sklopu predstave nastupaju i poznati bjelovarski tamburaši Fakini.

- Priča prati bračni par Iveka i Štefu koji u jesen odluče pretočiti vino. U vinograd zovu susjede i tamburaše da sve bude veselije. Štefa u jednom trenutku odlazi na plac po neke stvari, a to koristi susjeda Barica koja inače, kako se to kaže kod nas, „trza“ na Iveka – priča nam Ćurić.

Urnebes u podrumu

Barica, dodaje, Iveku ponudi da mu pomogne kod pretakanja, a kad njih dvoje završe u mračnom podrumu, nastat će pravi urnebes.

- Nećemo sve otkrivati, možemo samo kazati kako komičnih elemenata, a ni pjesme, u predstavi ne nedostaje. Stoga, ako se želite zabaviti s nama, dođite u petak u Bjelovarsko kazalište, ulaz je za sve besplatan – kaže naš sugovornik.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!