Fotografija: Torcida/Foto: Ante Čizmić/CROPIX
Torcida/Foto: Ante Čizmić/CROPIX

Zbog povećanog rizika policija će danas snimati navijače na tekmi Hajduka i Grubišnoga Polja

"Policija će u sklopu osiguranja, prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice provesti audio-video snimanje na stadionu i prilaznim pravcima", poručuju iz PU



GRUBIŠNO POLJE - Danas, 17. rujna s početkom u u 16.30 sati na stadionu u Grubišnom Polju, odigrat će se nogometna utakmica između NK Bilogora 91 i splitskog Hajduk. Riječ je o utakmici 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa i to će biti najveća utakmica koju je u svojoj povijesti odigrao NK Bilogora 91.

Kako smo pisali OVDJE, interes za ovu utakmicu je neviđen.

- U prodaju smo pustili 750 sjedećih mjesta i 1200 stajaćih. Sve je rasprodano! Očekivali smo da će biti veliki interes, ali stvarno ne ovako velik! Ti ljudi obožavaju Hajduk, to se baš osjeti!. Posljednjih dana imamo opsadno stanje. Mobitel mi neprestano zvoni, na Facebooku u ovom trenutku imam nekih 70 nepročitanih poruka, većinom su to Hajdukovci. Zovu me doslovno sa svih strana: Iz Vinkovaca, Križevaca, Zagreba, Vukovara... Ne znam ni odakle svima moj broj - priča Franjo LUkenda, predsjednik Bilogore 91 i još jednom ponavlja da je znao da oni vole i prate svoj klub, ali da je ovo - neviđena strast! 

Snimanje prije i poslije

Upravo zbog tog velikog interesa, ali i zbog činjenice da je policija još prije dva u Daruvaru zaustavila, a potom i privela trojicu torcidaša koji su u automobilu zagrebačkih registracijskih pločica imali veliku količinu pirotehnike, današnja utakmica proglašena je događajem "srednjeg sigurnosnog rizika".

Zbog toga, naglašavaju iz PU bjelovarsko-bilogorske, policija će s dovoljnim brojem policijskih službenika poduzimati sve mjere sigurnosti.

- Policija će u sklopu osiguranja, danas prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice provesti audio-video snimanje na stadionu i prilaznim pravcima, poručuju.

- Veselimo se utakmici s Hajdukom i očekujemo pravu nogometnu feštu, dan za pamćenje. Grubišno Polje poznato je kao gostoljubiv grad, svi su dobrodošli. A mi ćemo dati sve od sebe da odigramo što bolju utakmicu. Bit će to praznik nogometa - poručio je Lukenda. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!