Fotografija: Slavlje nakon prolaska protiv Slovakinja/ Foto: ŽRK Bjelovar
Galerija
Slavlje nakon prolaska protiv Slovakinja/ Foto: ŽRK Bjelovar

Nastavak europskog sna bjelovarske rukometašice tražit će protiv Nizozemki

"Prva utakmica igrat će se u Bjelovaru. Već sam pogledao jednu utakmicu Nizozemki i smatram da nam njihov stil igre odgovara te da nismo bez izgleda", kaže Dario Obran



Bjelovarske rukometašice saznale su protivnika u 1/8 finala EHF Cupa. Naime, nakon što su sjajnom igrom na domaćem terenu ovog vikenda izbacile Slovakinje, o čemu više pročitajte OVDJE, prolazak među osam najboljih tražit će protiv nizozemske ekipe ‘Cabooter Handbal Venlo’. 

Riječ je o trenutno drugoplasiranoj ekipi nizozemskog prvenstva, a prema riječima trenera ŽRK Bjelovara Darija Obrana, njegove djevojke nisu bez šansi.

Parovi 1/8 finala/ Foto: EHF screenshot
Parovi 1/8 finala/ Foto: EHF screenshot

- Definitivno možemo igrati s njima. Već sam pogledao jednu njihovu utakmicu i smatram da nam njihov stil igre odgovara. Igraju "divlji" rukomet, odnosno ne mare previše za obranu, a u prosjeku zabijaju oko 40 golova. Iako Nizozemska jako puno ulaže u ženski rukomet, u konačnici bili su i svjetski prvaci, smatram da im ne odgovara naš taktički dobro pripremljen rukomet i da su šanse zapravo 50:50, istaknuo je Obran.

Drugim riječima, ždrijeb je prema njemu pravedan, odnosno moglo je biti puno gora, ali i bolje.

Prva utakmica u Bjelovaru

- Prošlo kolo izbacili su Krivaju iz Zavidovića. Istina, dobili su ih 20 razlike, no Krivaja nije baš mjerilo. Naime, ako se ne varam Krivaja je na jednom turniru nedavno izgubila od Osijeka 15 razlike. Budemo li spremni, imamo što tražiti protiv Nizozemki, odlučan je Obran.

Prema rasporedu prva utakmica trebala bi se igrati 13. siječnja u Bjelovaru, dok je uzvrat predviđen tjedan dana kasnije u Nizozemskoj.

- Nećemo pristati da se igraju dvije utakmice niti u Bjelovaru niti u Nizozemskoj, odnosno to je želja svih igračica i trenera. Financijski nam se ne isplati imati dvije utakmice u istom mjestu. Već smo gledali mogućnost putovanja te ima direktan let od Zagreba do Düsseldorfa, koji je 50 kilometara udaljen od Venla.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!