Fotografija: Daruvarčani su osvojili hrpu medalja na Nogometnoj olimpijadi/ Foto: HNK Daruvar
Galerija
Daruvarčani su osvojili hrpu medalja na Nogometnoj olimpijadi/ Foto: HNK Daruvar

Mladi daruvarski nogometaši osvojili hrpu medalja na Nogometnoj olimpijadi u Gornjem Bazju

"Selekcija U13 osvojila je zlato, U15 i U9 srebro, dok je ekipa U7 bila brončana", kažu iz HNK Daruvar



Nove sjajne vijesti stižu iz Hrvatskog nogometnog kluba Daruvar. Naime, protekli četvrtak, subotu i nedjelju u Gornjem Bazju kod Virovitice održana je Nogometna olimpijada, na kojoj su Daruvarčani nastupili s čak četiri generacije i to U7, U9, U13 i U15. Po dobrom starom običaju i nakon ovog turnira klupske vitrine obogaćene su brojnim peharima, no krenimo redom.

U7/ Foto: HNK Daruvar
U7/ Foto: HNK Daruvar
U9/ Foto: HNK Daruvar
U9/ Foto: HNK Daruvar

- U četvrtak je selekcija U7 osvojila 3. mjesto, a Jakov Res i Marija Perić pobijedili su u nogotenisu. Selekcija U9 u subotu ujutro natjecala se s dvije ekipe. Daruvar 2 zaustavljen je grupi, dok je Daruvar 1 u polufinalu na penale poražen od Suhopolja, da bi u borbi za 3. mjesto pobijedio Pitomaču rezultatom 8:0. Matej Vicić i Dominik Momić su također pobijedili u nogotenisu, ponosno su izvijestili iz daruvarskog kluba.

Medalje u svakoj generaciji

Kako kažu, selekcija U13 u konkurenciji 10 momčadi također je nastupala s dvije ekipe.

Marija i Jakovi, pobjednici u nogotenisu U7/ Foto: HNK Daruvar
Marija i Jakovi, pobjednici u nogotenisu U7/ Foto: HNK Daruvar
Matej i Dominik, pobjednici nogotenisa U9/ Foto: HNK Daruvar
Matej i Dominik, pobjednici nogotenisa U9/ Foto: HNK Daruvar

- Daruvar Zeleni u grupi su osvojili 5 bodova što im nije bilo dovoljno za prolaz, a Daruvar Žuti su otišli do samoga kraja i osvojili prvo mjesto pobijedivši u polufinalu Slatinu 2:1 te No Limit u finalu 3:0. Najboljim igračem turnira proglašen je Fran Krušinski, dok je najbolji strijelac s 12 postignutih golova bio Lukas Tutić, kažu iz HNK Daruvar.

U13 Žuti/Foto: HNK Daruvar
U13 Žuti/Foto: HNK Daruvar
Lukas Tutić, najbolji strijelac/ Foto: HNK Daruvar
Lukas Tutić, najbolji strijelac/ Foto: HNK Daruvar
Najboljim igračem turnira proglašen je Fran Krušinski/ Foto: HNK Daruvar
Najboljim igračem turnira proglašen je Fran Krušinski/ Foto: HNK Daruvar

Set medalja kompletiran je zadnjeg dana natjecanja, u nedjelju.

- Selekcija U15 osvojila je sjajno drugo mjesto. Naši dečki do srebra su došli slavljem u polufinalu protiv Pitomače i to boljim izvođenjem penala, dok su u finalu poraženi od Virovitice rezultatom 3:1, poručili su iz HNK Daruvar.

Treneri iznimno zadovoljni

Zadovoljstvo ostvarenim rezultatima nisu krili ni treneri mladih daruvarskih nogometaša.

- Pioniri U15 opet dokazali da imaju kvalitetu i zasluženo su ušli u finale, ali smo na kraju izgubili od u ovom trenutku bolje ekipe Virovitice. Sve u svemu čestitke našim dečkima, a i dečkima Virovitice na osvojenom turniru, poručio je Nebojša Gostimir, trener U15.

U15/ Foto: HNK Daruvar
U15/ Foto: HNK Daruvar

- Drugi osvojeni turnir u tjedan dana, dečki su krenuli na početku malo usporeno, ali kako je natjecanje odmicalo izgledali su sve bolje i bolje i na kraju zasluženo osvojili naslov. Opet ostaje mala žal za Zelene jer su odlično odigrali i da su bili kompletni sigurno bi došli do završnice. Na ovaj turnir djeca jako vole ići jer uz nogomet imaju natjecanja u raznim vještinama (penali, nogotenis i preciznost) pa im onda bude još zanimljivije jer svi sudjeluju u tome. Čestitke svima još jednom, ovaj tjedan još treniramo i odlazimo na zasluženu ljetnu pauzu, riječi su Grge Kašljevića, trenera U13.

U13 Zeleni/ Foto: HNK Daruvar
U13 Zeleni/ Foto: HNK Daruvar

- Zadovoljni smo prikazanom igrom najmlađih, tim više što je nekima od njih ovo bio prvi natjecateljski turnir, a selekcija U9 koju vodimo kolega Sendić i ja uz malo sportske sreće lako je mogla završiti na najvišem postolju, zaključio je Dino Netoušek, trener U7 i U9.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!