Fotografija: M13 kategorija košarkaša KK Daruvar '22/Foto: KK Daruvar '22
Galerija
M13 kategorija košarkaša KK Daruvar '22/Foto: KK Daruvar '22

Mladi daruvarski košarkaši zasjeli na prvo mjesto na tablici, pobijedili i Radnika iz Križevaca!

Ekipa doista ima hrabro srce i pobjednički mentalitet. Čekaju nas još tri gostovanja, a mi vjerujemo da bismo mogli na sva tri pobijediti", kaže Dejan Lukić, trener mladih košarkaša



Mladi košarkaši KK Daruvar '22 ostvarili su još jednu pobjedu u kategoriji M13 protiv Radnika iz Križevaca. Rezultat je na kraju bio 53-44, odnosno, mladi Daruvarčani pobijedili su s devet koševa razlike, a zanimljivo je da od početka do kraja utakmice ni jednom nisu bili u rezultatskom minusu. KK Daruvar '22 sada je vodeći u ligi (iako ima dvije utakmice manje) i klubu se smiješi veliki uspjeh u ovoj kategoriji pogotovo ako se uzme u obzir da je klub osnovan prije dvije godine. 

Pobjeda od devet koševa razlike/Foto: KK Daruvar '22
Pobjeda od devet koševa razlike/Foto: KK Daruvar '22

O samoj utakmici porazgovarali smo s trenerom Dejanom Lukićem.

- Pobijedili smo devet razlike i kad se podvuče crta, pobjeda na kraju nije bila upitna jer smo, uz neke male padove, kontrolirali utakmicu. Uvijek bismo se podizali kada je bilo potrebno i na kraju smo uspjeli slaviti. Također, zahvaljujemo se svim navijačicama i navijačima na podršci!

Dakle, vaši mladi košarkaši su pokazali karakter?

- Da, da! Ni u jednom trenutku nismo gubili iako smo 5 minuta prije kraja utakmice imali neriješen rezultat. U tim trenucima bismo, što se kaže, spustili loptu na zemlju, smirili se i ponovno napravili razliku.

Budući da je ovdje ipak riječ o jako mladim košarkašima, kako ih smirujete i vraćate na pobjednički put?

- Time-out je idealna prilika da se okupimo, rezimiramo u čemu griješimo, ukažemo na sve ono što je potrebno popraviti. Dosta tih stvari smo i uvježbavali preko tjedna pa ih malo podsjetimo jer kad utakmica uđe u određenu napetost, znaju se događati greške, što je potpuno normalno i kod starijih igrača, a kako ne bi bilo i kod mlađih. Dakle, resetiramo se i uvjerimo se da možemo do pobjede i to smo i uspjeli. Svaka čast našim igračima, odlično su odradili posao!

Kakva je situacija na ljestvici?

- Odlična, trenutno smo na prvom mjestu. Ekipa doista ima hrabro srce i pobjednički mentalitet. U ovom trenutku imamo dvije utakmice manje od vodeće ekipe, ali i da sljedeće dvije izgubimo, opet smo na prvom mjestu jer se za poraz dobiva bod, a za pobjedu dva, a trenutno je razlika jedan bod. Tako da ćemo biti prvi. 

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Što vas čeka do kraja sezone?

- Imamo još tri utakmice do kraja sezone, sve su gostujuće, prva će biti uzvrat upravo protiv radnika u Križevcima kojega smo sada pobijedili, nakon toga slijedi Petar Zrinski Vrbovac i Donji Kraljevec. 

Što očekujete protiv tih protivnika?

- Kažem, imamo pobjednikčki mentalitet pa mislim da možemo očekivati dvije pobjede u te tri utakmice, ako ne i sve tri pobjede. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!