Fotografija: Miran Maričić najbolji je bjelovarski sportaš posljednjih nekoliko godina/ Foto: Privatni album
Miran Maričić najbolji je bjelovarski sportaš posljednjih nekoliko godina/ Foto: Privatni album

KAKAV USPJEH Bjelovarčanin Miran Maričić ide na Olimpijske igre u Pariz

Ovaj mladi talentirani sportaš olimpijsku je normu osigurao na Europskom prvenstvu u streljaštvu (mali i veliki kalibar) koje se održalo u Osijeku



Hrvatski reprezentativac Miran Maričić osigurao je na Europskom prvenstvu u streljaštvu (mali i veliki kalibar) olimpijsku normu za nastup na skorašnjim Olimpijskim igrama u Parizu.

Ovaj mladi talentirani sportaš koji je nekoliko godina zaredom bio proglašen najboljim sportašem Bjelovara, ali i BBŽ-a, olimpijsku je normu osigurao u disciplini 3x20 na prvenstvu kojem je domaćin bio osječki Pampas.

Jaka konkurencija

- U jakoj kontinentalnoj konkurenciji Maričić je rezultatom od 589 krugova i 11. mjestom potvrdio mjesto među najboljima. Bitno je naglasiti da je šest strijelaca imalo isti rezultat kao naš olimpijac (Tokio 2020.), ali samo su dvojica prošla u finale. Zlatnu medalju osvojio je Norvežanin Jon-Hermann Hegg, srebro je Ukrajini donio Serhy Kulish, a broncu Slovačkoj Patrik Jany - izvjestili su iz Hrvatskog olimpijskog odbora.

Dodali su kako je Petar Gorša rezultatom 585 krugova zauzeo 30. mjesto.

58 sigurnih putnika

- Treći član naše momčadi bio je Andrija Mikuljan, koji je s 581 krugom zauzeo 53. mjesto. U ukupnom momčadskom redoslijedu Hrvatska je zauzela 8. mjesto - poručuju iz HOO-a dodajući kako je preostalo još jedno veliko natjecanje - Svjetski kup u Münchenu, kao posljednja prilika za skupljanje bodova na svjetskoj rang-ljestvici, a preko koje se također može osigurati olimpijska norma za Pariz. 

Inače, Hrvatska trenutačno ima 58 sigurnih putnika za OI u Parizu, a Miran Maričić je drugi evidentni olimpijski kandidat iz streljaštva.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!