Fotografija: Ribički raj u Garešnici/Foto: Grad Garešnica
Galerija
Ribički raj u Garešnici/Foto: Grad Garešnica

Garešnica domaćin velikog natjecanja: Na Skresove stiže 300 najboljih ribolovaca Hrvatske

Natjecatelji u Garešnicu stižu već u petak, kada će biti održano i svečano otvorenje natjecanja na središnjem gradskom trgu



Garešnica će ovoga vikenda biti domaćin završnice Kupa Hrvatske u sportskom ribolovu, u disciplini udica na plovak. Na jezero Skresove stižu najbolji juniori i juniorke te seniori i seniorke u Hrvatskoj, s kapetanima i popratnim osobljem, njih oko 300. Domaćin ovog velikog natjecanja koje organizira Hrvatski športsko ribolovni savez jest Športsko ribolovno društvo Ilova iz Garešnice.

- Za vikend u Garešnicu stiže 57 ekipa iz cijele Hrvatske. Na našim Skresovima natjecat će se seniorke i seniori, dok će juniorke i juniori imati svoj dio natjecanja na jezeru u Banovoj Jaruzi. No, sve su prijave ovdje, nakon natjecanja se svi vraćaju u Garešnicu, gdje će na kraju natjecanja biti proglašeni pobjednici – priča nam Dražen Bengez, predsjednik ŠRD-a Ilova.

Svečano otvorenje

Ekipe stižu već u petak, kako bi provele određeno vrijeme trenirajući na jezerima i kako bi se upoznali s vodom. Za taj dan je, u 17 sati, na središnjem garešničkom trgu planirano svečano otvorenje natjecanja na koje su svi dobrodošli.

- Subota i nedjelja su rezervirane za natjecanja, dok ćemo pobjednike proglasiti u nedjelju poslijepodne te trodnevno druženje završiti zajedničkim ručkom – kaže Bengez.

Predsjednik Ilove priznaje kako je organizacija natjecanja zahtjevna te njoj sudjeluje velik broj ljudi, no svi su zadovoljni što je baš Garešnica izabrana za domaćina ovog prestižnog ribolovnog okupljanja. To i ne čudi, s obzirom da je u uređenje jezera Skresovi posljednjih godina uloženo puno truda i sredstava.

Nova ulaganja

 -I za ovo natjecanje smo postavljali dodatne platforme za pecanje, tako da ih sada imamo 117. Prije toga smo uredili stazu, sanitarni čvor, uz jezero izgradili bentove tako da se sada platformama može prići vozilima što natjecateljima uvelike olakšava situaciju. Mislim da možemo reći kako su Skresovi danas jedno od najmodernijih jezera za sportski ribolov u Hrvatskoj – kaže Bengez.

Natjecanje će se održati na Skresovima/Foto: ŠRD Ilova
Natjecanje će se održati na Skresovima/Foto: ŠRD Ilova

Na ovom velikom natjecanju svoje predstavnike imat će i Bjelovarsko-bilogorska županija, a riječ je upravo o članovima ovogodišnjeg domaćina, ŠRD-a Ilova, koji je posljednjih godina jedini prvoligaš u ovome sportu iz BBŽ.

Dražen Bengez, predsjednik ŠRD ILova/Foto: ŠRD Ilova
Dražen Bengez, predsjednik ŠRD ILova/Foto: ŠRD Ilova

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!