Fotografija: Foto: NK
Galerija
Foto: NK "Brestovac"

Brestovački nogometaši pokretači su društvenog života: „Naše selo je složno, sve radimo zajedno!“

„Da nije pomoći Grada, teško da bismo mogli funkcionirati. Najviše sredstava za rad dobijemo upravo od gradske Sportske zajednice“, kaže Alen Brezovac



Nogometni klub „Brestovac“ iz Garešničkog Brestovca ovih je dana bio domaćin tradicionalnog Memorijalnog turnira „Piršić-Kretić-Silović-Brezovac“ koji se već 16 godina održava u čast prerano preminulih članova kluba. U napetom nadmetanju pobjedu je ove godine odnijela ekipa Nogometnog kluba „Hajduk“ iz Hercegovca koja je u finalu slavila protiv „Laste“ iz Palešnika. Treće mjesto pripalo je domaćinima iz „Brestovca“, a četvrto NK „Gordowi“ iz Velikog Grđevca.

NK
NK "Lasta" Palešnik/Foto: Foto: NK "Brestovac"
NK
NK "Hajduk" Hercegovac/Foto: NK "Brestovac"

U Nogometnom klubu „Brestovac“ zadovoljni su jer je njihova sportska manifestacija i ove godine okupila velik broj sudionika, ali i gledatelja.

Jak turnir

- Slobodno možemo reći kako je ovo jedan od najjačih nogometnih turnira uoči početka nove natjecateljske sezone u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Ove godine stigle su nam ekipe s našeg moslavačkog područja, no ranijih godina imali smo i goste iz Lipika, Daruvara, Bjelovara i drugih mjesta – priča nam predsjednik Nogometnog kluba „Brestovac“ Alen Brezovac.

Brestovački klub se trenutno natječe u 1. županijskoj nogometnoj ligi, a osim seniora, aktivni su i juniori te uzrasti U-9 i U-13. Klub je, kažu Brestovčani, jedan od pokretača društvenog života u tom garešničkom prigradskom naselju.

Ploča preminulim članovima/Foto: NK
Ploča preminulim članovima/Foto: NK "Brestovac"

- Srećom, u Garešničkom Brestovcu aktivno je jako puno klubova i udruga, od vatrogasaca, preko ribiča i stolnotenisača, pa sve do našeg kluba i umirovljenika, kao dvije najbrojnije udruge. Svi smo složni i zajedničku sudjelujemo u svim aktivnostima, u suradnji s našim mjesnim odborom – priča nam Brezovac.

Dodaje kako je Nogometnom klubu velika podrška i Grad Garešnica koji redovno prati njihove aktivnosti.

Podrška grada

- Da nije pomoći Grada, teško da bismo mogli funkcionirati. Najviše sredstava za rad dobijemo upravo od gradske Sportske zajednice, a manji dio od sponzora. Ta podrška puno nam znači. Eto, gradonačelnik Josip Bilandžija je bio i na posljednjem turniru te podijelio priznanja i nagrade ekipama. Planiramo još neka ulaganja u tereni, pri čemu se također nadamo podršci Grada na kojoj smo zahvalni – kaže Brezovac.

NK
NK "Brestovac"/Foto: NK "Brestovac"
NK
NK "Gordowa" Veliki Grđevac/Foto: NK "Brestovac"

Da sav trud i rad itekako imaju smisla potvrđuje i činjenica da se na nedjeljnim utakmicama u Brestovcu i dan danas rado okuplja i staro i mlado.

- Ljudi se druže i zajedno vesele, a to je u čitavoj priči najvažnije – zaključuje naš sugovornik.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!