Zdravi čokoladni puding od quinoe i šumskog voća nakon kojeg nećete imati grižnju savjesti
kolumnist
komunalije
Vezane vijesti
Daruvarčanin Marko Bogdan osnivač je koncepta i brenda Juice barova "Zdrawi Kutak", vlasnik Juice&Wellness konzultantske agencije za otvaranje Juice barova, zdravih restorana, nadopuna wellness centara i hotela. On i njegovi ljudi treniraju osoblje za uvođenje zdravih napitaka i obroka u ugostiteljske objekte, kreiraju grafičke vizuale, menu liste, recepture i sve ostale popratne usluge toga koncepta, kao što je nabava smrznutog tropskog voća i opreme za HoReCa sektor.
Njegova Juice&Wellness konzultantska agencija djeluje i kao marketinška agencija za promoviranje i reklamiranje zdravih životnih stilova kroz promocijske usluge s ciljem bolje prepoznatljivosti proizvoda i usluga lokalnih proizvođača hrane i kozmetike (OPG-ovi), te ostalih poslovnih partnera koji imaju sličnu misiju. Nudi nutricionistička savjetovanja kroz individualan pristup svakom klijentu, piše i izrađuje food kolumne za potrebe poslovnih partnera, njihovih portala i web stranica.
Marka smo nedavno predstavili u velikoj priči, a njegove savjete o zdravom načinu života i recepte za super zdrave sokove imat ćete priliku čitati svake nedjelje na Mojportal.hr.
Često ljudi kada promjene stare životne navike i odluče uvesti neke nove zdrave navike u postojeću prehranu, muku muče s time kako riješiti problem slatkog. To ne mora biti nikakav problem jer puding pripremljen na ovaj način je zdrav i vrlo hranjivi slatki obrok ili međuobrok zbog kojega nećete imati grižnju savjesti. Štoviše, kroz njega će u Vaš organizam ući puno kvalitetnih proteina, vitamina i zdravih masnoća s relativno niskim udjelom ugljikohidrata. Radi se o odličnom čokoladnom pudingu od quinoe i šumskog voća s proteinima prema želji, ovisno o vašem prehrambenom stilu življenja.
Recept za dvije osobe
1 banana
½ zrelog avokada
1 šalica kuhane kratko quinoe
4 žličice kakaa
1/3 žličice ceylonskog cimeta
3 mjerice proteina po želji
nekog sladila po želji
šalica šumskog voća
Priprema:
Quinou skuhajte nakratko nekih 5 min max. ili namočite preko noći. U blender stavite sve sastojke, dok dio šumskog voća ostavite za dekoraciju i cijele komade voća koje budete stavili u puding. Nakon što se quinoa ohladila stavite ju zajedno u blender s ostalim namirnicama i blendajte do željene glatkoće.
Pretočite smjese u šalice ili posudice do pola, onda sipajte cjelovito šumsko voće te sipajte opet puding do vrha šalice te još jednom odozgora posipajte šumskim voćem.
Na vrh ili u sredinu pudinga možete još ubaciti i kokos brašno ili sjeckane orašaste plodove koji će doprinijeti onom hrskavom doživljaju, no ja nekako više preferiram da mi puding bude fino glatki i kremast.
U slast….