Fenomenalni kikiriki muffini idealni su kad vam se jede nešto slatko što zapravo nije slatko
kolumnist
komunalije
Vezane vijesti
Sestre Martina i Matea Klobučar Daruvarčanke su zaljubljene u kuhanje. Od malih nogu uživaju u otkrivanju novih recepata i modificiranju klasičnih. Nedavno smo ih predstavili u velikoj priči o njihovom kulinarskom razvoju, a za čitatelje našeg portala svakog će petka otkrivati svoje specifične recepte koje lako možete pripremiti u svojoj kuhinji i kulinarskom inovacijom razveseliti svoje ukućane. Za ovaj petak su vam pripremile nešto posebno - Kikiriki muffine s domaćim mascarpone šlagom.
Dame i gospodo, uživajte uz kulinarske tajne Martinine i Mateine kuhinje!
SASTOJCI
• 2 jaja
• 300 g bijelog pirovog brašna
• 300 ml mlijeka po izboru
• 120 g meda
• 120 g kikiriki maslaca (glatki ako ne volite da vam ruska pod zubima )
• 40 g mljevenog kikirikija
• 1 žličica sode bikarbone (5-6 g)
• 100 g borovnica (svježih ili smrznutih - ali ih dobro ocijedi)
PRIPREMA
Jaja i med smiksajte dok se smjesa ne zapjeni. U zdjeli pomiješajte suhe sastojke (brašno, sodu i mljeveni kikiriki) te ih naizmjenično s mlijekom dodajte smjesi jaja i meda.
U gotovu smjesu umiksajte maslac od kikirikija te borovnice - možeš napraviti ove muffine i s drugim bobičastim voćem ili npr. trešnjama, višnjama.
Šlag s mascarpone sirom
100 ml vrhnja za šlag
150 g mascarpone sira
50 g mljevenog eritrita
Smiksajte vrhnje za šlag s mljevenim šećerom i miksaj par minuta. U to dodajte mascarpone i miksajte dok ne nastane homogena smjesa.
Ukrasite svoje muffine po želji - napravite im puslice ili samo namažite kremu na njih!
Sve dosadašnje recepte sestara Klobučar možete pogledati na njihovom Instagram profilu @kao kuham.