Fotografija: Sestre Matea i Martina Klobučar napravile su kikiriki muffine s domaćim mascarpone šlagom/Foto: Arhiva
Galerija
Sestre Matea i Martina Klobučar napravile su kikiriki muffine s domaćim mascarpone šlagom/Foto: Arhiva

Fenomenalni kikiriki muffini idealni su kad vam se jede nešto slatko što zapravo nije slatko

Matea i Martina Klobučar ovaj tjedan su vam pripremile kikiriki muffine s domaćim mascarpone šlagom. Kako god da okrenete, s ovim spojem okusa nećete pogriješiti



Sestre Martina i Matea Klobučar Daruvarčanke su zaljubljene u kuhanje. Od malih nogu uživaju u otkrivanju novih recepata i modificiranju klasičnih. Nedavno smo ih predstavili u velikoj priči o njihovom kulinarskom razvoju, a za čitatelje našeg portala svakog će petka otkrivati svoje specifične recepte koje lako možete pripremiti u svojoj kuhinji i kulinarskom inovacijom razveseliti svoje ukućane. Za ovaj petak su vam pripremile nešto posebno - Kikiriki muffine s domaćim mascarpone šlagom. 

Dame i gospodo, uživajte uz kulinarske tajne Martinine i Mateine kuhinje! 

Kreativne i pametne sestre Matea i Martina Klobučar/Foto:privatni album
Kreativne i pametne sestre Matea i Martina Klobučar/Foto:privatni album

SASTOJCI

• 2 jaja 

• 300 g bijelog pirovog brašna

• 300 ml mlijeka po izboru

• 120 g meda 

• 120 g kikiriki maslaca (glatki ako ne volite da vam ruska pod zubima )

• 40 g mljevenog kikirikija

• 1 žličica sode bikarbone (5-6 g)

• 100 g borovnica (svježih ili smrznutih - ali ih dobro ocijedi) 

PRIPREMA

Jaja i med smiksajte dok se smjesa ne zapjeni. U zdjeli pomiješajte suhe sastojke (brašno, sodu i mljeveni kikiriki) te ih naizmjenično s mlijekom dodajte smjesi jaja i meda. 

Maslac od kikirikija daje ovim muffinima specifičan okus/Foto: Martina Klobučar
Maslac od kikirikija daje ovim muffinima specifičan okus/Foto: Martina Klobučar

U gotovu smjesu umiksajte maslac od kikirikija te borovnice - možeš napraviti ove muffine i s drugim bobičastim voćem ili npr. trešnjama, višnjama. 

Još samo borovnice i to bi bilo to/Foto: Martina Klobučar
Još samo borovnice i to bi bilo to/Foto: Martina Klobučar

Šlag s mascarpone sirom

100 ml vrhnja za šlag

150 g mascarpone sira

50 g mljevenog eritrita 

Smiksajte vrhnje za šlag s mljevenim šećerom i miksaj par minuta. U to dodajte mascarpone i miksajte dok ne nastane homogena smjesa. 

Završna faza pripreme/Foto: Martina Klobučar
Završna faza pripreme/Foto: Martina Klobučar

Ukrasite svoje muffine po želji - napravite im puslice ili samo namažite kremu na njih!

Evo ih!!!/Foto: Martina Klobučar
Evo ih!!!/Foto: Martina Klobučar

Sve dosadašnje recepte sestara Klobučar možete pogledati na njihovom Instagram profilu @kao kuham.