Fotografija: Daruvarski restoran Terasa u ponudu uvodi četiri specijaliteta napravljena po češkoj recepturi/Foto: DT
Galerija
Daruvarski restoran Terasa u ponudu uvodi četiri specijaliteta napravljena po češkoj recepturi/Foto: DT

Restoran Terasa odsad nudi i četiri tradicionalna češka specijaliteta te prefini češki desert

"Uvrstiti smo u menu nekoliko najtraženijih jela napravljenih na češki način, a koja su u skladu s onim što vole jesti i ljudi u Hrvatskoj", kaže voditelj restorana Terasa Adriano Papoušek.



Daruvarski restoran Terasa, smješten u zaštićenom Julijevom parku koji je ujedno i jedan od najljepših u Hrvatskoj, od ovog vikenda uvodi gastronomski novitet - jela spremljena po češkim receptima! Ovo je još jedan korak u obogaćivanju menija restorana Terasa koji želi gostima ponuditi veliki izbor bogato normiranih jela te pripremljena po najvišim standardima.

- Daruvar je sjedište češke manjine u Hrvatskoj, a gosti koji dođu u naš grad često traže upravo jela napravljena po češkoj recepturi. Zato smo odlučili obogatiti ponudu restorana Terasa te uvrstiti nekoliko najtraženijih jela napravljenih na češki način, a koja su u skladu s onim što vole jesti i ljudi u Hrvatskoj - rekao nam je voditelj restorana Terasa Adriano Papoušek.

Barokni restoran Terasa nalazi se u prekrasnom ambijentu, u zaštićenom Julijevom parku, jednom od najljepših u Hrvatskoj/Foto: DT
Barokni restoran Terasa nalazi se u prekrasnom ambijentu, u zaštićenom Julijevom parku, jednom od najljepših u Hrvatskoj/Foto: DT

PRVI SPECIJALITET:

 Tako će od ovog vikenda u ponudi daruvarskog restorana Terasa biti kuhani buncek, odnosno svinjska koljenica s knedlama i kupusom. Buncek će biti težak od 1100 do 1400 grama i nudit će se kao jelo za dvije osobe. Oni nešto manji bunceki koji će biti teški oko 600 grama nudit će se kao jelo za jednu osobu i njihova cijena bit će upola manja.

Kuhani buncek, odnosno svinjska koljenica s knedlama i kupusom/Foto: DT
Kuhani buncek, odnosno svinjska koljenica s knedlama i kupusom/Foto: DT

DRUGI SPECIJALITET:

U ponudu češkog menija uvrstit će se svickova na smetane, odnosno pirjana junetina u umaku od povrća uz koju idu i knedle dizane na pari. Budući da su češka jela malo slatkasta, na pirjanu junetinu chef stavlja i malo pekmeza te vrhnja.

Svickova na smetane, odnosno pirjana junetina u umaku od povrća uz koju idu i knedle dizane na pari/Foto: DT
Svickova na smetane, odnosno pirjana junetina u umaku od povrća uz koju idu i knedle dizane na pari/Foto: DT

TREĆI SPECIJALITET:

Kao treće jelo napravljeno po češkoj recepturi nudit će se i gulaš od divljači s dizanim knedlama na pari. U gulašu će se, inače, krčkati meso divlje svinje i srnetina.

Gulaš od divljači s dizanim knedlama na pari. U gulašu će se krčkati meso divlje svinje i srnetina/Foto: DT
Gulaš od divljači s dizanim knedlama na pari. U gulašu će se krčkati meso divlje svinje i srnetina/Foto: DT

ČETVRTI SPECIJALITET:

Naravno, mnogi se nakon obilnih i slasnih porcija vole zasladiti. Zbog toga je u jelovnik uvršten i novi desert napravljen po češkoj recepturi: knedle na pari punjene s pekmezom, uvaljane u orahe i na podlozi od vrhnja.

I šećer na kraju, desert napravljen po češkoj recepturi; knedle na pari punjene s pekmezom, uvaljane u orahe i na podlozi od vrhnja/Foto: DT
I šećer na kraju, desert napravljen po češkoj recepturi; knedle na pari punjene s pekmezom, uvaljane u orahe i na podlozi od vrhnja/Foto: DT

Restoran Terasa u posljednjih je nekoliko mjeseci odlučio obogatiti svoju ponudu pa su bitno promijenili jelovnik (uveli su čak i halal jela), a ponudu, vidimo, nastavljaju dodatno obogaćivati.

U prekrasnom ambijentu, okruženi stablima Julijevog parka i prekrasno hortikulturalno uređenim površinama, restoran Terasa želi biti izbor broj jedan za sve one koji žele pojesti vrhunska jela po povoljnim cijenama, a u jedinstvenom i opuštajućem prirodnom ambijentu

OVDJE možete pogledati cijelu ponudu restorana Terasa.