Pažnja, pažnja! Nudimo vam nekoliko poslastica koje vas neće udebljati!
kolumnist
komunalije
Teško je pronaći čovjeka koji ne voli slatko; neki ga vole poslije ručka, neki navečer, neki vole jesti slatko od jutra do mraka, a neki se, dobro to znamo, i usred noći bude kako bi se zasladili.
No, posljedice je nemoguće izbjeći. Prvo ih vidimo oko trbuha, pa nam se obrazi pretvore u bublice i tako dolazimo do druge muke s kojom se ponekad teško suočiti: kako skinuti kilograme i odreći se svega onoga što volimo?
MojPortal.hr ima rješenje za vas! Donosimo vam seriju jednostavnih recepata za deserte u kojima ćete moći uživati, a da se ne brinete kako ćete ga na kraju morati skupo platiti s mjesec dana rad trbušnjaka.
Dakle, opustite se, izaberite recept od kojeg vam je duša odmah zatreperila i prepustite se hedonizmu sa slatkišem od kojega će profitirati cijelo vaše tijelo - osim sala.
JOGURT S JAGODOM
230 kalorija (1 porcija)
Proteini: 7 grama
Ugljikohidrati: 49 grama
Masti: 2 grama
Sastojci:
1. 110 grama grčkog jogurta od vanilije
2. 1 žlica granola
3. 1 mala banana narezana
4. 5 kockica jagoda (jednu jagodu ostavite za kraj)
Priprema: Žličicu 1/4 jogurta stavite u dno šalice. Na vrh jogurta stavite jagode i banane. Preko preostalog jogurta pospite granolom i ukrasite ostatkom jagode.
JOGURT S BOROVNICAMA
260 kalorija (1 porcija)
Proteini: 7 grama
Ugljikohidrati: 54 grama
Masti: 2.5 grama
Sastojci:
1. grčki jogurt od ananasa 110 grama
2. 1/2 šalice borovnica
3. 1 mala banana
4. 1 žlica granole
5. 1 žličica kakaa (nezaslađen)
6 .1 žličica meda
7. 1/2 žlice tople vode
Priprema: Žlicu jogurta stavite na dno svoje šalice. Dodajte borovnice i bananu, a pospite 1 žlicom granole. U maloj šalici kombinirajte kakao, med i vruću vodu te miješajte zajedno dok ne postane glatko, zatim kao preljev sipajte na kraju.
JOGURT S JABUKOM
240 kalorija (1 porcija)
Proteini: 7 grama
Ugljikohidrata: 49 grama
Masti: 3 grama
Sastojci:
1. 1 mala narezana jabuka
2. 1 žličica meda
3. ½ šalice običnog grčkog jogurta
4. 1 žlica granole
Priprema: Stavite u čašu sloj jogurta, jabuka, zatim opet sloj jogurta i jabuka .. Na vrh stavite preostali jogurt i pospite 1 žlicu granole. Sipajte med na vrh.
CHIA PUDING
320 kalorija (1 porcija)
Proteini: 6 grama
Ugljikohidrati: 46 grama
Masti: 14 grama
Sastojci:
1. 1/2 šalice nezaslađenog bademovog mlijeka (ili vašeg omiljenog mlijeka)
2. 2 žlice Chia sjemenki
3. 1 žlica meda
4. 1/4 žlice mljevenog cimeta
5. 2 žlice nasjeckane grožđice
6. Po želji možete dodati i kiwi
Priprema: Kombinirajte sve sastojke u staklenku i dobro promiješajte. Hladite preko noći da se sve zgusne. Ovaj puding može stajati do 5 dana u hladnjaku. Kada budete spremni konzumirati puding na vrh posipajte kriškama jabuke, grožđicama i orasima.
ČOKOLADNI CHIA PUDING
300 kalorija (1 porcija)
Proteini: 8 grama
Ugljikohidrati: 42 grama
Masti: 15 grama
Sastojci:
1. 1/2 šalice nezaslađenog bademovog mlijeka (ili vašeg omiljenog mlijeka)
2. 2 žlice Chia sjemenke
3. 1 žlica meda
4. 1 žlica nezaslađenog kakao praha
5. Cimet
Priprema: Kombinirajte sve sastojke u staklenku i dobro promiješajte. Hladite preko noći. Može stajati do 5 dana u hladnjaku. Kada budete spremni konzumirati puding na vrh stavite bademe i granole.
ZELENI CHIA PUDING
320 kalorija (1 porcija)
Proteini: 8 grama
Ugljkohidrati: 37 grama
Masti: 17 grama
Sastojci:
1. 1/2 šalice nezaslađenog bademovog mlijeka (ili vašeg omiljenog mlijeka)
2. 2 žlice Chia sjemenki
3. 1 žlica meda
4. 1 žličica zelenog matcha praha
5. 2 žlice isjeckanog kokosa
Priprema: Kombinirajte sve sastojke u staklenku i dobro promiješajte. Hladite preko noći i čuvajte do 5 dana. Kada budete spremni konzumirati puding na vrh staviti isjeckani kokos i badem.
BANANA CHIA
40 kalorija (1 porcija)
Proteina: 8 grama
Ugljikohidrata: 43 grama
Masti: 17 grama
Sastojci:
1. 1/2 šalice nezaslađenog bademovog mlijeka (ili vašeg omiljenog mlijeka)
2 .2 žlice Chia sjemenki
3. 1 žlica meda
4. 1 žličica ekstrakta vanilije
5. 2 žlice sjeckane banane
6. 1 žlica kikiriki maslaca
7. Po želji možete dodati borovnice
Priprema: Kombinirajte sve sastojke u staklenki i dobro promiješajte. Hladite preko noći i čuvajte do 5 dana. A na kraju dodati ostatak banane i kikiriki maslac.