FERRERO TART Prava čoko bomba u verziji daruvarskih sestara Klobučar
kolumnist
komunalije
Vezane vijesti
Sestre Martina i Matea Klobučar Daruvarčanke su zaljubljene u kuhanje. Od malih nogu uživaju u otkrivanju novih recepata i modificiranju klasičnih. Predstavili smo ih u VELIKOJ PRIČI o njihovom kulinarskom razvoju, a za čitatelje našeg portala svakog će tjedna otkrivati svoje specifične recepte koje lako možete pripremiti u svojoj kuhinji i kulinarskom inovacijom razveseliti svoje ukućane. Za ovu nedjelju pripremile su vam nešto posebno - ferrero tart.
Podloga:
- 150 g lješnjaka
- 50 g paste od datulja, ili datulja namočenih u vrućoj vodi
- 20 g kakaa
- 70 g mljevenih zobenih pahuljica
- 50 g agavinog sirupa
- prstohvat soli
Lješnjake prepeci (mi ih obično pečemo na 150 °C u fritezi na vrući zrak, oko 10 min, no možeš i u pećnici) te ih samelji. Pomiješaj s pastom od datulja, kakaom, mljevenim zobenima i prstohvatom soli. Sve dobro razradi i pomiješaj te dodaj agavin sirup kako bi se smjesa povezala. Utisni u kalup za tart (promjer 28 cm) i stavi u frižider na hlađenje.
Krema:
- 340 g kokosove kreme iz konzerve (1 konzerva full fat kokosovog mlijeka iz Lidla, a iz drugih trgovina su nama najčešće potrebne dvije konzerve)
- 10 g kakaa
- 180 g tamne čokolade
- prstohvat soli
- 75 g sitno sjeckanih lješnjaka
Sve sastojke osim lješnjaka pomiješaj u manjem loncu te ih otapaj na pari, sve dok ne dobiješ homogenu smjesu. Zatim joj dodaj sitno sjeckane lješnjake (ovaj korak možeš i preskočiti ako želiš da krema bude bez komadića) te ju prelij preko podloge. Ostavi u frižideru na nekoliko sati da se stisne.
Recepte sestara Klobučar možete pogledati na njihovom Facebook i Instagram profilu @kao kuham.