Daruvarski koktel majstor prigodno vam otkriva recept: "Evo kako napraviti božićni pelin!"
kolumnist
komunalije
Vezane vijesti
Pelinkovac je jedno od onih pića koji nikada ne izlaze iz mode. U zadnje vrijeme je dobio dodatno na popularnosti i recepti i kvaliteta samog pića se povećala. Postoji puno varijacija na koji se pelin može konzumirati. Izuzetno popularno je da mu se doda malo soka od limuna, takozvani štrukani pelin. Mislim da nema bolje pića od pelinkovca ovih zimskih blagdana. Pripremite lončić i idemo kuhati!
Sastojci (za jednu osobu):
* 20 ml gina
* 40 ml pelinkovca
* 150 ml soka od naranče
* 30 ml sirupa od cimeta, klinčića i đumbira
* 10 ml cijeđenog soka od limuna
Priprema sirupa:
U lončić dodajte 5 g mljevenog cimeta, 3 g mljevenog klinčića i 3 g mljevenog đumbira, dodajte 100 g šećera i 100 ml vode. Zagrijavajte i miješajte dok se šećer ne otopi. Stavite sa strane i pustite da se ohladi. Čuvajte u hladnjaku i iskoristite u roku od 10 dana.
Priprema toplog koktela:
1) Sve sastojke osim gina i pelinkovca ulijte u lončić
2) Miješajte dok ne provrije
3) Dodajte alkohole i miješajte na laganoj vatri još minutu
4) Pričekajte par minuta i ulijte u šalicu
5) Ukrasite kriškom naranče
Čestit Božić i sretna Nova godina od Cocktail Empirea!
Više recepata daruvarskog koktel majstora Denisa Vlahovca možete pronaći OVDJE.
Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!