Fotografija: Foto: Slavica Trgovac Martan
Galerija
Foto: Slavica Trgovac Martan

U Veliki Grđevac stižu besplatne predstave: "Naši ljudi vole kazalište, tražit će se mjesto više"

„Nastojali smo da predstave budu dopadljive i humoristične, mali odmak od svakodnevnih briga“, kazala je Zvjezdana Galkowski



Predstavom „Hotel Nostalgija“ Kazališne grupe Lectirum u Velikom Grđevcu sutra, 19. rujna u 20 sati, počinje provedba projekta „Veliki i mali, ajmo u kazalište“. Riječ je o inicijativi Kulturnog centra „Mato Lovrak“ u sklopu kojega će tijekom iduće tri tjedna velikogrđevačka publika imati priliku uživati u pet predstava.

Program je predstavljen danas u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji koja je, uz Općinu Veliki Grđevac, osnivač Kulturnog centra „Mato Lovrak“.

Značajan iskorak

- Tijekom iduće tri tjedna u Velikom Grđevcu ćemo imati priliku gledati tri predstave za odraslu i dvije za djecu. Riječ je o profesionalnim predstavama koje su za publiku potpuno besplatne. Ovaj projekt nastavak je ulaganja u Kulturnom centru „Mato Lovrak“ u kojem je, sjetimo se, uređenja poučna staza, u planu je obnova mlina, a tu su i ulaganja u ŠRC Kukavicu – istaknuo je bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.

Velikogrđevački načelnik Tomislav Pavlečić kazao je kako je dovođenje profesionalnih kazališta u Veliki Grđevac iskorak za to mjesto, unatoč činjenici što je ono već poznato po svojim kulturnim projektima.

Program je predstavljen u Županiji/Foto: Slavica Trgovac Martan
Program je predstavljen u Županiji/Foto: Slavica Trgovac Martan

- Dugi niz godina, kroz manifestaciju Lovrakovi Dani kulture koju organizira naša osnovna škola, u Velikom Grđevcu gostuju amaterska kazališta, no ovdje je riječ o profesionalnim kazalištima, što je drugačija dimenzija. Velikogrđevčani vole kazalište pa se bojim da ćemo na predstavama imati problem s nedostatkom prostora – kazao je Pavlečić koji je najavio i izgradnju novog doma kulture u središtu te općine, u kojem će užitak uživanja u predstavama, priredbama i sličnim manifestacijama biti još bolji.

Ravnateljica Kulturnog centra „Mato Lovrak“ Zvjezdana Galkowski predstavila je kompletan program, u kojem ponešto za sebe mogu pronaći i djeca i odrasli. Tijekom iduća tri tjedna pred velikogrđevačku publiku izaći će brojna poznata imena domaćeg glumišta, već sutra Ksenija, Pajić, Natalija Đorđević, Zijad Gračić i Mladen Čutura, a kasnije Ecija Ojdanić, Jakov Gavran, Davor Kovač i mnogi drugi.

Spremni za iduću godinu

- Nastojali smo da predstave budu dopadljive i humoristične, mali odmak od svakodnevnih briga, ali i poučne, s obzirom da prikazuju društveni kontekst u kojem živimo – kazala je Galkowski.

Spomenuti program djelomično je financiran sredstvima Ministarstva kulture i medija, a ravnateljica Galkowski naglasila je kako se na isti javni poziv planiraju javiti i iduće godine te kako bi tada program trebao biti još bogatiji i zanimljiviji.

Detaljan program ovogodišnjeg projekta „Veliki i mali, ajmo u kazalište“ pogledajte u nastavku.

Foto: KUC Mato Lovrak
Foto: KUC Mato Lovrak

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!