Fotografija: Foto: Grad Grubišno Polje, Knjižnica Mato Lovrak, Pexel
Galerija
Foto: Grad Grubišno Polje, Knjižnica Mato Lovrak, Pexel

Grubišnopoljska knjižnica zatvara vrata: „Još samo ovaj tjedan možete posuditi omiljene naslove“

„Inače imamo pravilo da se mogu posuditi najviše tri knjige, no zbog ove izvanredne situacije napravit ćemo iznimku, tako da će moći kući ponijeti i više knjiga“, kaže ravnateljica Jelena Ćafor



Ljubitelji pisane riječi iz Grubišnog Polja i okolice imaju još samo tri dana kako bi se u Gradskoj knjižnici „Mato Lovrak“ opskrbili knjigama za ostatak srpnja jer nakon toga ta ustanova svoja će vrata na neko vrijeme zatvoriti. Naime, pred grubišnopoljskim knjižničarkama je opsežan i zahtjevan posao revizije u sklopu kojega moraju provjeriti i popisati svu građu u knjižnici.

Više knjiga

- Knjižnicu ćemo zbog revizije zatvoriti od 15. do 26. srpnja pa ovim putem pozivam sve korisnike da još ovaj tjedan dođu u knjižnicu i posude knjige koje će čitati tijekom spomenutog razdoblja. Inače imamo pravilo da se mogu posuditi najviše tri knjige, no zbog ove izvanredne situacije napravit ćemo iznimku, tako da će moći kući ponijeti i više knjiga – kaže ravnateljica Gradske knjižnice „Mato Lovrak“ Jelena Ćafor.

Ravnateljica Jelena Ćafor/Foto: Grad Grubišno Polje
Ravnateljica Jelena Ćafor/Foto: Grad Grubišno Polje

Ravnateljica dodaje kako je provedba revizije zakonska obveza knjižnice koju su isplanirali baš u srpnju, kad je protok korisnika, pogotovo najmlađih, koju su najbrojniji i najčešći gosti, smanjen.

- Nismo to željeli raditi tijekom školske godine kako djeca ne bi ostala uskraćena za redovne dolaske u knjižnicu. Nakon završetka školske godine ovdje smo s njima provodili još neke aktivnosti i projekte koje smo ovih dana priveli kraju, tako da sada možemo započeti s revizijom – kaže ravnateljica.

Sajam knjiga

A nakon revizije knjižnica sprema još nešto, što će sigurno obradovati sve knjigoljupce. Nakon što se o viškovima i knjigama koje su u planu za otpis očituje Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, grubišnopoljska knjižnica će organizirati veliki sajam otpisanih knjiga.

Knjižnica u Grubišnom Polju/Foto: Knjižnica Mato Lovrak GP
Knjižnica u Grubišnom Polju/Foto: Knjižnica Mato Lovrak GP

- Svake godine prodajemo između 300 i 400 knjiga iz redovnog otpisa, a sada bi ih trebalo biti puno više jer u sklopu revizije sve detaljno popisujemo te, među ostalim, otpisujemo knjige kako bismo napravili mjesta za nove. Naši korisnici i drugi građani vole sajmove otpisanih knjiga jer za samo jedan euro mogu kupiti popularne naslove od kojih je mnoge teško ili nemoguće kupiti u knjižarama – kaže Ćafor.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!