NOVITET Daruvarske toplice gostima nude svježe domaće proizvode s lokalnih OPG-ova
kolumnist
komunalije
Vezane vijesti
Daruvarske toplice pokrenule su novu sjajnu stvar za svoje goste od koje korist imaju i lokalni OPG-ovci. Naime, u ponudu svog restorana uključile su proizvode lokalnih proizvođača kako bi svojim gostima ponudili svježe i, što je još važnije, zdrave domaće obroke.
- Odlučili smo našim gostima ponuditi hranu držaći se dva temeljna standarda: da je nutritivno bogata te da je siromašna konzervansima, aditivima i stabilizatorima. A ono što je najvažnije u cijeloj priči jest da je ta hrana proizvedena na području Grada Daruvara i okolice na tradicionalan način - kaže Dragan Gazibara, nutricionist koji iza sebe ima višegodišnje radno iskustvo u Odjelu prehrane i usluživanja s dijetetikom u Daruvarskim toplicama.
No, cilj vodstva Daruvarskih toplica nije samo poslužiti gostima zdravu, domaću hranu nego i svoje goste kao potencijalne kupce tih istih proizvoda usmjeriti prema lokalnim proizvođačima.
- Naša želja je da ti proizvodi koje imamo nađu put do naših gostiju koji, ako pokažu želju, mogu kontaktirati OPG-ove čiju hranu imamo u ponudi te u skladu sa svojim željama i mogućnostima, za sebe kupiti proizvode naših OPG-ovaca prije odlaska iz Daruvarskih toplica - kaže Gazibara.
Tako se sada u restoranu hotela Termal u Daruvarskim toplicama kao novitet nalazi i frižider obložen drvom. Oblogu su napravili radnici obližnjeg Suvenira Arbor iz Sirača, a sve kako bi se naglasak stavio na - prirodno.
- To je planski zaokružena priča i to je prvi put da smo uspjeli na ovaj način promovirati proizvode s područja Grada Daruvara i okolice. Istovremeno, sami proizvođači svojim deklaracijama stoje iza svojih proizvoda koji su iznimno zdravi i, što je posebno važno, domaći - sa zadovoljstvom priča Gazibara.
Naime, gosti Daruvarskih toplica i prije su tražili od osoblja da ih upute prema domaćim OPG-ovima, a sada im kroz direktnu suradnju nude upravo njihove proizvode. Nakon kušanja, najmanji je problem i veliko zadovoljstvo hranom zadovoljnog gosta spojiti s vlasnicima lokalnih OPG-ova. Gosti koji su zadovoljni domaćom hranom, a najčešće su oduševljeni, dio proizvoda će ponijeti sa sobom. Priča o domaćoj hrani u Daruvarskim toplicama koju će oni usmenom predajom širiti dalje zapravo je i najbolja reklama.
- Proizvodi OPG-ovaca koje nudimo nisu tretirani bilo kakvim sredstvima. Dakle, sve je prirodno napravljeno. U ponudi imamo voće, prvenstveno jabuke. Također imamo i mliječni program koji se sastoji od svježih sireva, tvrdih i polutvrdih te jogurta. Još nudimo i domaće džemove, domaći med, a sjajno su prihvaćeni prirodno rađeni sokovi koji nisu pasterizirani i nemaju nikakvih aditiva. Riječ je, primjerice, o mješavini domaće cikle i mrkve, ili čistom soku od višnje... Ti okusi su tako prirodno bogati da ih je pravi užitak piti - objašnjava Gazibara.
Daruvarske toplice zapravo su tek započele priču sa svježom domaćom hranom na meniju jer ponudu, kažu, vrlo brzo namjeravaju proširiti, prije svega domaćim suhomesnatim proizvodima. Također pozivaju lokalne OPG-ove da im se jave i ponude svoje proizvode.
- Ova lokalna priča uskoro bi trebala postati bitno šira. Naime, uskoro želimo imati, primjerice, cijelu liniju buffeta za doručak od domaćih, svježih namirnica koje su proizvedene na području Grada Daruvara i okolici. To će biti najbolji i najzdraviji mogući početak dana za naše goste - zaključio je Gazibara.