Fotografija: Foto: Robert Fajt/CROPIX, Foto: Biljana Blivajs/CROPIX, (Ilustracije), Lovačka kuća Babinac
Galerija
Foto: Robert Fajt/CROPIX, Foto: Biljana Blivajs/CROPIX, (Ilustracije), Lovačka kuća Babinac

Dani divljači: "Jedinstvena manifestacija kreće u lovačkoj kući Babinac u Velikoj Pisanici"

Ulaz na manifestaciju je besplatan. Posjetitelji će moći kušati jela poput divljeg praseta pod pekom, jelenskih medaljona, lovačkog kotlića, gulaša i mnogih drugih specijaliteta



Hrvatske šume najavljuju manifestaciju Dani divljači - lov na gurmanske užitke, koja će se održavati svakog vikenda od 25. listopada do 24. studenog na različitim lokacijama diljem Hrvatske. Dani divljači omogućuju posjetiteljima upoznavanje s bogatom lovačkom tradicijom i kuhinjom specijaliziranom za jela od divljači, kroz gastronomsko putovanje od Gorskog kotara do Slavonije, piše Jutarnji list.

Na obroncima Papuka

Manifestacija započinje u lovačkoj kući Babinac, smještenoj u Velikoj Pisanici nedaleko od Bjelovara, od 25. do 27. listopada. Početkom studenog, 2. i 3. studenog, Dani divljači sele u Pansion Lovački u Delnicama, a zatim, događanje seli u Slavoniju, gdje će posjetitelji moći uživati u delicijama od divljači u lovačkom domu Zlatna Greda, nedaleko od Osijeka, te u lovačkom domu Kunjevci u blizini Vinkovaca.

Foto: Lovačka kuća Babinac
Foto: Lovačka kuća Babinac

Kroz ovo događanje, lovački domovi i njihovi restorani postaju ambasadori očuvanja prirode i održivog lova, predstavljajući jela od divljači i kulturu te povijest regija iz kojih potječu, poručuju iz Hrvatskih šuma

Od 15. do 17. studenog, specijaliteti od divljači bit će posluženi na obroncima Papuka, u Planinarskom domu Jankovac, kao i u Pansionu Peski nedaleko od Đurđevca. Završnica manifestacije održat će se u lovačkom domu Muljava, nedaleko od Karlovca, od 22. do 24. studenog 2024. godine.

Povezivanje s prirodom

Dani divljači slave bogatstvo lovišta Hrvatskih šuma i tradiciju pripreme jela od divljači. Restorani smješteni u lovačkim domovima, koji su dio ove manifestacije, nude posjetiteljima ne samo vrhunske gastronomske užitke, već i priliku da se povežu s prirodom i lovačkom baštinom. Kroz ovo događanje, lovački domovi i njihovi restorani postaju ambasadori očuvanja prirode i održivog lova, predstavljajući jela od divljači i kulturu te povijest regija iz kojih potječu.


Foto: Robert Fajt/CROPIX
Foto: Robert Fajt/CROPIX

Foto: Biljana Blivajs/CROPIX
Foto: Biljana Blivajs/CROPIX

Posjetitelji će tijekom manifestacije moći kušati raznovrsna jela poput divljeg praseta pod pekom, jelenskih medaljona, lovačkog kotlića, gulaša i mnogih drugih specijaliteta, prilagođenih ljubiteljima tradicionalnih i modernih gastronomskih iskustava.

Ulaz na manifestaciju je besplatan, a radno vrijeme većine objekata je od 12 do 21 sat. Zbog ograničenih kapaciteta, lovačka kuća Babinac radi po posebnom rasporedu - petkom od 17 do 21 sat, a subotom i nedjeljom od 13 do 21 sat, uz obaveznu prethodnu rezervaciju.

Također, treba naglasiti kako je za posjet lovačkom domu Zlatna Greda potrebna je prethodna rezervacija, piše Jutarnji list.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!