Fotografija: U Daruvar je prošlog puta došlo gotovo 400 natjecatelja/Foto: Grad Daruvar/Predrag Uskoković
Galerija
U Daruvar je prošlog puta došlo gotovo 400 natjecatelja/Foto: Grad Daruvar/Predrag Uskoković

U Daruvar u subotu stiže nekoliko stotina karatista iz cijele države: ''Dođite nas podržati!''

Riječ je o tradicionalnoj sportskoj manifestaciji koju članovi daruvarskog Karate kluba ''Slavko Krivski – Termal'' već duže od dva desetljeća organiziraju u čast svog prvog trenera



Daruvar će u subotu biti domaćin 22. Karate Darfest – Croatia 2024., turniru na koji stiže preko 400 karatista u dobi između šest i 21 godine iz cijele Hrvatske. Riječ je o tradicionalnoj sportskoj manifestaciji koju članovi daruvarskog Karate kluba ''Slavko Krivski – Termal'' već duže od dva desetljeća organiziraju u čast svog prvog trenera Krivskog.

Izborno natjecanje

- Za sada imamo preko 400 prijava, 80-ak više nego lani, tako da možemo biti zadovoljni. Zastupljene su sve natjecateljske kategorije osim seniora. Ovo je ujedno i izborno natjecanje za kadete, juniore i mlađe seniore u katama za predstojeće Prvenstvo Balkana u Sarajevu 2024. – pojašnjava Miroslav Lončar, organizator natjecanja i predsjednik KK ''Slavko Krivski – Termal''.

U Daruvar već godinama stižu mladi iz cijele zemlje i šire/Foto: Grad Daruvar/Predrag Uskoković
U Daruvar već godinama stižu mladi iz cijele zemlje i šire/Foto: Grad Daruvar/Predrag Uskoković

S obzirom na dugogodišnju tradiciju turnira, za njega se nadaleko zna, pa i ne čudi da se svake godine na ovom natjecanju u najljepšem malom gradu kontinentalne Hrvatske okupi na stotine mladih sportaša.

Među natjecateljima će biti i domaćini, mladi Daruvarčani, kojima je uvijek pravi gušt nastupati u svome gradu.

Nastupaju i Daruvarčani

- Naši članovi već od kraja kolovoza nastupaju na natjecanjima, a nakon našeg turnira čekaju ih prvenstveni nastupi u Jastrebarskom i Đakovu. Ovo će im biti dobra priprema za nadolazeća natjecanja – kaže Lončar.

Iz Karate kluba ''Slavko Krivski – Termal'' pozivaju sve Daruvarčane da u subotu dođu u Gradsku sportsku dvoranu, uživaju u festivalu sporta te navijanjem podrže svoj favorite.

- Natjecanje je otvorenog tipa i svi su dobrodošli – poručuju daruvarski karatisti.

Spremne su medalje i pehari/Foto: Grad Daruvar/Predrag Uskoković
Spremne su medalje i pehari/Foto: Grad Daruvar/Predrag Uskoković

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!