Fotografija: Foto: Slavica Trgovac Martan
Galerija
Foto: Slavica Trgovac Martan

Najbolji hrvatski strijelac Miran Maričić: „Mogu obećati da ću na Olimpijskim igrama dati sve od sebe!“

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić poželio je Maričiću sreću u Parizu te najavio i financijsku pomoć



- Već sam plasman na Olimpijske igre velika je stvar jer si ondje u društvu najboljih na svijetu. Sada sam mudriji i oprezniji, imam iskustvo iz Tokija. Neću ništa najavljivati, mogu samo obećati da ću dati sve od sebe – tako je na novinarsko pitanje kakva su njegova očekivanja od nastupa na Olimpijskim igrama u Parizu odgovorio najbolji hrvatski strijelac, Bjelovarčanin Miran Maričić.

Teži plasman

Njega je danas primio bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić, kako bi mu čestitao na dosadašnjim rezultatima i poželio sreću na nadolazećem, najvećem sportskom natjecanju.

Foto: Slavica Trgovac Martan
Foto: Slavica Trgovac Martan

- Znam da je Olimpijada san svakog sportaša, a ti ćeš ondje predstavljati ne samo Bjelovarsko-bilogorsku županiju i Bjelovar, već cijelu Hrvatsku. Želim ti puno sreće i vjerujem kako ćemo svi imati razloga radovati se rezultatima koje ondje ostvariš – rekao je župan Marušić, koji je dodao kako će Županija i financijski pomoći Maričiću oko odlaska u Pariz.

Bjelovarski strijelac otkrio je pak kako je plasman na ove Olimpijske igre bio malo teži nego prošli put, za Tokio. Olimpijsku normu ostvario je dobrim nastup na Europskom prvenstvu u Osijeku ove godine, a osim njega, Hrvatsku će u tome sportu predstavljati Giovanni Cernogoraz.

Izniman talent

- Trenutno se pripremam za Igre. Dio treninga imam ovdje u Bjelovaru, a dio ću odraditi u Zagrebu i Budimpešti – otkrio je Maričić, dodajući kako trenira po nekoliko sati dnevno.

Da će u Parizu biti odličan, uvjeren je njegov trener Damir Bošnjak.

- Miran je od malih nogu pokazivao velik talent za ovaj sport. Na prošlim Olimpijskim igrama bio je najmlađi strijelac, ušao je u finale i zauzeo šest mjesto u disciplini MK puška 50 metara trostav. Osim toga, na brojnim svjetskim i europskim natjecanjima Miran već godinama osvaja medalje, dok u Hrvatskoj ruši rekorde. Pred njim je definitivno svijetla budućnost – zaključio je trener Bošnjak.

Olimpijske igre u Parizu otvaraju se 26. srpnja, a prvi nastup Miran ima dva danas kasnije.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!