Fotografija: Odlična organizacija u Pakrac je privukla mnoštvo građana/Foto: Pakrački list
Galerija
Odlična organizacija u Pakrac je privukla mnoštvo građana/Foto: Pakrački list

Moto utrka „Bljesak 2024“ u Pakracu: Stefan Lenče trijumfirao pred domaćom publikom

Utrka je održana u sklopu Alpe Adria i Otvorenog prvenstva Hrvatske iznad čije su razine jedino Europsko i Svjetsko prvenstvo. Sudjelovalo je rekordnih 138 natjecatelja iz Hrvatske, Bih, Slovenije i Srbije



PAKRAC - Prekrasno vrijeme, rekordan broj natjecatelja, odlična organizacija te idealan scenarij u kojemu je glavna uzdanica Stefan Lenče Štef trijumfirao pred domaćom publikom, glavne su značajke jučerašnje utrke „Bljesak 2024“ organizirane od Moto kluba „Pakrac-Lipik“ pod pokroviteljstvom Grada Pakraca, piše Pakrački list.

Utrka je održana u sklopu Alpe Adria i Otvorenog prvenstva Hrvatske iznad čije su razine jedino Europsko i Svjetsko prvenstvo, a u 12 klasa sudjelovalo je rekordnih 138 natjecateljki i natjecatelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

Od domaćih vozača, nastupali su Bruno Baranček u B OPEN kategoriji (12. mjesto u konkurenciji 25 vozača), Noa Krivdić u MX 65 (14. mjesto od 16 natjecatelja) i Stefan Lenče u MX 65 kategoriji.

Intervencija hitne pomoći

Potonji je u prvoj utrci pokazao zašto je prva uzdanica kluba zauzevši prvo mjesto nakon što je sreća napustila vodećeg Roka Ivandića koji je imao problema s motorom te je kroz cilj prošao kao deveti. U drugoj utrci ponovno odlična vožnja obojice gdje je Štef završio utrku na drugom mjestu što mu je bilo dovoljno za ukupnu pobjedu i slavlje na domaćem terenu.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

Sva parkirna mjesta bila su zauzeta, a mnoštvu okupljenih koji su odlučili pogledati utrke bučnih letjelica na kotače, dolazak se itekako isplatio. Za najmlađe zabavi nije bilo kraja budući da su osim atraktivnih utrka na raspolaganju imali napuhanac, mini paintball, balone, šećernu vunu i slično, dok su odrasli svoje želje ispunili adekvatnom gastronomskom ponudom. Vatrogasne i medicinske službe bile su u pripravnosti, a medicinska je morala intervenirati odmah pri treningu pred prvu utrku gdje je jedan mladić uslijed pada prevezen vozilom hitne pomoći u pakračku bolnicu.

Društvo Mađara Pakrac skuhalo je grah u prostorijama NK Slavonija Prekopakra i ove godine se pobrinulo da posjetioci ne ostanu gladni, a sav trud članova Moto kluba Pakrac-Lipik pri pripremi staze i organizaciji utrke prenijeli su i na sami dan održavanja iste gdje su konstanto zalijevali istu tijekom pauza između utrka te brinuli o sigurnom provođenju natjecanja.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

Nakon odvoženih prvih utrka uslijedilo je svečano otvorenje na kojemu je pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević iskazala je zahvalu volonterima, sponzorima, žurnim službama te svim udrugama na čelu s Moto klubom Pakrac-Lipik na izvrsnoj organizaciji, a nije krila ni zadovoljstvo izgledom staze.

Pobjednici po kategorijama

-138 vozačica i vozača je dokaz zašto iz godine u godinu dobivate povjerenje za organizaciju ove prvenstvene utrke u ovom prekrasnom okruženju, hvala i svima njima te im želim ugodan boravak uz nadu da će nam se vratiti i nagodinu, riječi su kojima se gradonačelnica obratila okupljenima, piše Pakrački list.

Pobjednici po kategorijama: B-250 – Nikola Zvonarek (Metalni racing). B OPEN – Tomislav Jakopec (Savski Marof). Veterani A – Simon Lavrin (Slovenija). Veterani B – Mario Klanjčić (MX Šipek). Veterani C – Dragutin Marović (TRP Marović). MX žene – Ana Kolnokov (Srbija). MX 85 – Matej Novak (Bedekovčina). MX 65 – Stefan Lenče (Pakrac-Lipik). MX 50 – Luka Vorel (MCK 97). MX 125 – Šimun Ivandić (MX Ribnik). MX 2 – David Petanjek (MCK 97). MX OPEN – Matija Kelava (Kelava 97).

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!