Fotografija: Miran Maričić najbolji je bjelovarski sportaš/ Foto: Privatni album
Miran Maričić najbolji je bjelovarski sportaš/ Foto: Privatni album

Hrvatska osvojila prvu medalju u Parizu! Miran Maričić iz Bjelovara ima broncu u zračnoj pušci

Petar Gorša je na kraju osvojio 6. mjesto. I još nešto jako bitno, jedino je Hrvatska u olimpijskom finalu imala dva predstavnika. E, to je ono što ovaj uspjeh čini posebnim...



Hrvatska je osvojila prvu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu! Miran Maričić ima broncu u zračnoj pušci! Gorša je osvojio šesto mjesto, piše Jutarnji list.

Podsjetimo, Petar Gorša i Miran Maričić izborili su finale gađanja zračnom puškom na Olimpijskim igrama. Oni su u u gradiću u kojem je nacionalni Olimpijski centar, 300 kilometara udaljenom od Pariza, bili sjajni u kvalifikacijama. Maričić na kraju četvrti, Gorša osmi, posljednji “iznad crte”.

Dva predstavnika u finalu

I drugi puta smo imali tako predstavnika - ovaj put predstavnike - u olimpijskom finalu zračnom puškom. Petar Gorša je to ostvario u Pekingu, gdje se na kraju plasirao na sedmo mjesto, dok ima i finale trostava i peto mjesto iz Tokija, tako da mu je ovo treće olimpijsko finale, što je doista pothvat. U zračnoj pušci imamo i medalju Snježane Pejčić iz Pekinga, broncu. Miranu Maričiću ovo je prvo olimpijsko finale. I još nešto, jako zanimljivo, jako bitno, jedino je Hrvatska u olimpijskom finalu imala dva predstavnika. Niti jedna velesila koje ulažu nemjerljivo više. E, to je ono što ovaj uspjeh čini posebnim.

Malo se tko nadao da će im takav pothvat uspjeti, makar je streljaštvo varljiv sport u kojem presuđuju mnogi najsitniji detalji. Gorša je doslovno u posljednji trenutak izborio olimpijsku vizu, i to zato što su jednu morali vratiti Francuzi, Maričić je to uspio dva mjeseca prije nastupa u Chatorouxu, isto na mala vrata, na natjecanju na kojem je bio plasiran na 11. mjesto, ali dovoljno da se probije do OI, piše Jutarnji list.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!