Fotografija: Foto: Facebook
Galerija
Foto: Facebook

Deni Černi se vraća kući: "Čekat će me moji Grubišnopoljci, oni su mi u Parizu bili vjetar u leđa!"

„Prezadovoljan sam, sve je bilo fantastično. Dobro smo se pripremili za natjecanje, a očekivali smo da će moja konkurencija imati bolje rezultate“, kaže Deni



- Medalju iz Tokija osvojio sam za sebe, a ovo srebro za svoje roditelje, trenera, prijatelje i za moje Grubišno Polje – rekao je Deni Čarni nakon što je u subotu na Paraolimijskim igrama u Parizu osvojio srebrnu medalju, bacivši kuglu 12,18 metara pred 60 tisuća gledatelja na velebnom Stade de Franceu. Deniju je to druga olimpijska medalja, prije četiri godine iz Japana se vratio s broncom oko vrata.

Sretni Pariz

A Pariz se za ovog mladog Grubišnopoljca pokazao kao zaista sretan grad, s obzirom da je ondje sjajne rezultate ostvarivao već pet puta, tri puta na međunarodnim turnirima, dok je lani na Svjetskom prvenstvu osvojio brončanu medalju. I ovoga puta je, kaže, sve teklo baš onako kako su se on i njegov trener Boris Kljaić nadali.

- Prezadovoljan sam, sve je bilo fantastično. Dobro smo se pripremili za natjecanje, a očekivali smo da će mora konkurencija imati bolje rezultate. No, kad su počeli bacati, pokazalo se da nije tako. Međutim, sve i da su bili bolji, mislim da bih s 12,18 metara svejedno osvojio, ako ne srebrnu, onda sigurno brončanu medalju – ispričao nam je Deni.

Deniju su ovo bile druge Paraolimpijske igre/Foto: Hrvatski paraolimpijski odbor
Deniju su ovo bile druge Paraolimpijske igre/Foto: Hrvatski paraolimpijski odbor

Razgovarali smo s njim taman prije polaska u zračnu luku, iz koje će avionom doletjeti do Zagreba. A ondje će ga večeras dočekati pun autobus njegovih Grubišnopoljaca, sugrađana kojima je i posvetio najnoviju medalju. Njihova podrška mu, kaže, puno znači.

Dodatna motivacija

- Kad smo tek stigli u Pariz, moji Grubišnopoljci su počeli na društvenim mrežama objavljivati fotografije i poruke podrške. To mi je stvarno bilo dodatni vjetar u leđa i motivacija da ovaj nastup odradim što je moguće bolje. Hvala svima! – poručio je Deni.

Mjesta u autobusu za Zagreb još ima malo pa ako želite, javite se do 16 sati na broj telefona 091/611-9591 i rezervirajte svoje mjesto. Naravno, ne zaboravite ponijeli navijačke majice i druge rekvizite.

A ako ne stignete večeras u Zagreb, svakako u srijedu, 11. rujna, dođite u Grubišno Polje od 18 i 30 sati gdje će za Denija biti održan svečani doček. Na trgu ispred Gradske uprave bit će održan i koncert benda Backstage, a na veliku feštu na kojem će Deni i njegovi sugrađani proslaviti njegov veličanstveni uspjeh svi su i više nego dobrodošli.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!