Fotografija: Ideja je imati široku bazu u programima Obuke neplivača i Škole plivanja iz kojih će se selekcionirati oni napredniji i oni koji se žele natjecati u natjecateljsku skupinu/Foto: Petar Otković
Galerija
Ideja je imati široku bazu u programima Obuke neplivača i Škole plivanja iz kojih će se selekcionirati oni napredniji i oni koji se žele natjecati u natjecateljsku skupinu/Foto: Petar Otković

Daruvarski plivači na prvom natjecanju izvan grada: "Nismo osvojili medalje, ali mjesta za tugu nema"

"Cilj je početi s ozbiljnim natjecanjem s početkom nove sezone, od siječnja 2024. godine, stoga nam se ovaj miting činio kao odlična prilika za „probijanje leda", kaže Petar Otković koji je ponosan na cijelu ekipu



Mladi daruvarski plivači po prvi put u povijesti svoga grada sudjelovali su na plivačkom natjecanju izvan Daruvara.

Kako su nam otkrili iz Sportske udruge Super – Sportaš, otputovali su na plivački miting u Đakovo i drugog dana održavanja natjecanja, odmjerili su snage s konkurentima. Iako nisu osvojili nijednu medalju, mjesta za tugu, priznaju nam, nema.

Foto: Petar Otković
Foto: Petar Otković
Foto: Petar Otković
Foto: Petar Otković
Foto: Petar Otković
Foto: Petar Otković
Foto: Petar Otković
Foto: Petar Otković

- Nakon dvije godine programa Škole plivanja, početkom ljeta pojačani novim trenerom, Ivanom Pavlićem, apsolventom i uskoro magistrom kineziologije, oformili smo i natjecateljsku skupinu sa 20tak polaznika. Cilj je početi s ozbiljnim natjecanjem s početkom nove sezone, od siječnja 2024. godine, stoga nam se ovaj miting činio kao odlična prilika za „probijanje leda“. Zajedno s ostalim trenerima, Franom Ivančićem i Petrom Otkovićem odlučili smo se za drugi dan mitinga, kažu iz Sportske udruge Super – Sportaš.

13 natjecatelja

- Natjecanje se odvijalo u 50metarskom bazenu, s ukupno oam pruga. Organizacijski je sve bilo vrlo dobro organizirano, prema svim FINA pravilima, što je svima nama bilo novo i vjerujem donijelo mnogo iskustva za dalje.

Foto: Petar Otković
Foto: Petar Otković
Foto: Petar Otković
Foto: Petar Otković

Drugog dana natjecanja sudjelovalo je sedam klubova, s više od 200 natjecatelja. Sportska udruga Super Sportaš nastupila je sa 13 natjecatelja, a nekima je ovo natjecanje bilo prvo u životu! Mnogi od njih prvi put su plivali u 50-metarskom bazenu. Ovim putem još jednom čestitamo našim natjecateljima na nastupu i hrabrosti. Nažalost, ovoga puta medalje su izostale što bi bio odličan završetak prvog natjecanja u povijesti Udruge i Grada (ne računajući natjecanje osoba sa invaliditetom). No prema rezultatima od kojih su neki bili vrlo blizu medalja (nekoliko četvrtih mjesta) vjerujemo kako ćemo i to ubrzo postići te da ćemo u novu sezonu ući ravnopravno s ostalim klubovima, ističe Petar Otković.

Foto: Petar Otković
Foto: Petar Otković
Foto: Petar Otković
Foto: Petar Otković
Foto: Petar Otković
Foto: Petar Otković

Ideja je, pojašnjava nadalje, imati široku bazu u programima Obuke neplivača i Škole plivanja iz kojih će se selekcionirati oni napredniji i oni koji se žele natjecati u natjecateljsku skupinu.

- Čestitamo bjelovarskom plivačkom klubu na odličnom uspjehu prvoga dana mitinga. Nadamo se kako ćemo uspjeti i s njima odraditi pokoji trening/ natjecanje tijekom nadolazeće jeseni i zime.

Turistički obilazak nakon natjecanja

S tim u skladu možemo napomenuti kako smo uspješno aplicirali na projekt Hrvatska pliva 2023, te ćemo početkom školske godine (mjesec listopad i  studeni) ponovno provesti besplatni program Obuke neplivača za sve učenike drugih razreda daruvarskih Osnovnih škola J. A. Komenskog i Vladimir Nazor. Tako ćemo pokriti cijelu jednu generaciju te ih naučiti osnovama plivanja, a možda pronaći i neke nove perspektivne sportaše, vjeruje Otković.

- Ukupan iznos projekta je 23,000.00 EUR., s tim da se i ovim putem zahvaljujemo Gradu Daruvaru na sufinanciranju dijelova troškova projekta.

Foto: Petar Otković
Foto: Petar Otković

Foto: Petar Otković
Foto: Petar Otković

Na kraju dana, nakon uspješno odrađenog natjecanja,  kako bi nam prvo natjecanje svima ostalo u lijepom sjećanju, završili smo ga kratkim turističkim obilaskom Đakova. Nakon odrađenog natjecanja svi zajedno posjetili smo Državnu ergelu lipicanaca Đakovo te uživali u kratkom druženju sa konjima, zaključuje Otković.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!