Fotografija: Sudionici Proljetne teniske lige Pakrac/Foto: Mario Barać/MojPortal.hr
Galerija
Sudionici Proljetne teniske lige Pakrac/Foto: Mario Barać/MojPortal.hr

Čubrilo iz Daruvara, Podunavac iz Lipika i Matijašević iz Pakraca pobjednici Proljetne teniske lige

Proljetnu tenisku ligu je i ove godine organizirao Teniski klub Pakrac, a igrana je pod pokroviteljstvom Grada Pakraca. U ligi su sudjelovala 32 igrača iz Daruvara, Požege, Velike, Lipika i Pakraca



Duško Čubrilo iz Daruvara, Ivor Podunavac iz Lipika i Dražen Matijašević iz Pakraca pobjednici su ovogodišnjeg izdanja Proljetne teniske lige koja je tijekom protekla tri mjeseca odigravana na terenima Teniskog centra Pakraca.

Oni su slavili u finalnim mečevima koji su odigrani u subotu 6.7. na Finalnom danu Lige.

Na teren su najprije izašli finalisti kategorije Veterani 40+, a u odličnom i vrlo izjednačenom meču koji je odigran po velikoj vrućini Dražen Matijašević je s dva puta po 6:4 savladao Daruvarčanina Vitu Gelera.

Uslijedilo je finale kategorije Senior gdje je Ivor Podunavac brzo i uvjerljivo sa 6:1 osvojio prvi set protiv Ivana Hofmana koji je u drugom setu pružio znatno bolji otpor, ali je Podunavac ipak na kraju slavio sa 7:5.

Talentirani Gabrijel Vidović bio je ove godine najmlađi igrač Lige/Foto: Mario Barać/MojPortal.hr
Talentirani Gabrijel Vidović bio je ove godine najmlađi igrač Lige/Foto: Mario Barać/MojPortal.hr

Identičnim rezultatom 6:1, 7:5 Duško Čubrilo je slavio protiv mladog i talentiranog Gabrijela Vidovića iz Velike kod Požege. Tako je Čubrilo obranio lani osvojen naslov u kategoriji Elite.

Pobjednici kategorije Elite/Foto: Mario Barać/MojPortal.hr
Pobjednici kategorije Elite/Foto: Mario Barać/MojPortal.hr

Proljetnu tenisku ligu je i ove godine organizirao Teniski klub Pakrac, a igrana je pod pokroviteljstvom Grada Pakraca. U ligi su sudjelovala 32 igrača iz Daruvara, Požege, Velike, Lipika i Pakraca koji su bili podijeljeni u 3 dobne i kvalitativne kategorije. Tijekom 3 mjeseca odigran je ukupno 161 meč što je respektabilna brojka za jedan mali klub kao što je TK Pakrac koji raspolaže samo s jednim vanjskim terenom i terenom pod balonom koji već neko vrijeme nije u upotrebi zbog radova na sanaciji.

Teniske mećeve finalnog dana pratilo je 50-ak gledatelja/Foto: Mario Barać/MojPortal.hr
Teniske mećeve finalnog dana pratilo je 50-ak gledatelja/Foto: Mario Barać/MojPortal.hr

Pehare, plakete i poklone koje je pripremila tvrtka Linteo iz Pakraca, pobjednicima i finalistima je uručio Marijan Širac predstavnik Grada Pakraca, a svi sudionici su dobili i zaslužene medalje.

Geler i Matijašević/Foto: Mario Barać/MojPortal.hr
Geler i Matijašević/Foto: Mario Barać/MojPortal.hr

- I polufinale protiv Antuna Fričera, ali i finale protiv Vite su bili zahtjevni, a finalni meč je zbog vrućine bio bas iscrpljujući. Sretan sam što je na kraju meč otišao na moju stranu. Hvala svima koji su iznijeli cijelu ligu i finalni dan koji je bio je uspješan i čestitke pobjednicima i finalistima, izjavio je nakon finala Matijašević koji se može pohvaliti da je jedini igrač u Ligi koji ove sezone nije imao niti jedan poraz, a u ukupno 11 uzastopno ostvarenih pobjeda izgubio je samo jedan set. 

Ni Podunavac nije krio zadovoljstvo nakon pobjede u finalu.

Podunavac i Hofman/Foto: Mario Barać/MojPortal.hr
Podunavac i Hofman/Foto: Mario Barać/MojPortal.hr

- Prije svega želim zahvaliti organizatoru lige na trudu, volji i vremenu koje je uložio kako bi se nas  tridesetak mogli fokusirati isključivo na odigravanje mečeva. Logistički je sve bilo odrađeno i pravovremeno smo bili obaviješteni o rezultatima, ljestvicama, terminima i sl. Realno, da nije bilo ove Lige, ne vjerujem da bih odigrao 11 mečeva u tri mjeseca. Također, čestitam svim svojim protivnicima na fer i korektnoj igri. Nakon naslova u kategoriji Seniori, sljedeću godinu ću igrati u Elite kategoriji, poručuje Podunavac koji je u 11 mečeva ostvario 10 pobjeda, a jedini ga je u grupnoj fazi rezultatom 3:6, 6:4, 10:12 porazio Andrej Žili. 

Daruvarčanin Duško Čubrilo je u teniskom smislu već odavno pravi „Pakračanin“ jer se gotovo u pravilu odaziva na sve sportske aktivnosti koje organizira Teniski klub Pakrac. Iznimka nije bila ni ovogodišnja liga koji je osvojio drugu godinu za redom. 

Čubrilo i Vidović/Foto: Mario Barać/MojPortal.hr
Čubrilo i Vidović/Foto: Mario Barać/MojPortal.hr

- Moram odmah naglasiti da je ove godine liga bila bitno jača nego lani, ove godine su mečevi bili puno teži i neizvjesniji i općenito kvaliteta tenisa je podignuta na višu razinu. Liga je jako dobro organizirana i malo gradova se može pohvaliti ovakvim sportskim događajem. U Pakracu se uvijek osjećam jako ugodno, zahvalan sam na dobrodošlici i uvijek ću se odazvati na ovakva događanja. Svima puno sreće i uspjeha, poručio je Dule. 

Rezime ovogodišnje Lige dao je Mario Barać, predsjednik Teniskog kluba Pakrac i jedan od inicijatora pokretanja ove lige.

- Prije svega želim zahvaliti svima na sudjelovanju, čestitke finalistima, a posebno pobjednicima kategorija. Liga je „živ organizam“ i naravno da je bilo propusta i da neke stvari mogu biti još bolje, ali sve u svemu mislim da svi možemo biti ponosni. Osobno mi je najveće zadovoljstvo što mi je kroz razgovor 5-6 ljudi reklo da vjerojatno ne bi ni igrali tenis ove godine da nije bilo Lige.

Sve je kulminiralo Finalnim danom u kojem smo gledali tri odlična i različita meča i tvrdim da smo gledali stvarno dobar tenis, a nakon tenisa smo se počastili i podružili kako to običaji nalažu i kako priliči rekreativcima.

Pobjednici kategorije Senior/Foto: Mario Barać/MojPortal.hr
Pobjednici kategorije Senior/Foto: Mario Barać/MojPortal.hr

Mi smo do sada bili infrastrukturno ograničeni jer raspolažemo samo s jednim vanjskim terenom. Prema najavama uskoro bi trebala krenuti izgradnja nova dva teniska terena s rokom završetka do kraja godine što bi značilo da ćemo u budućnosti moći organizirati turnire za znatno veći broj sudionika, posebno iz susjednih gradova. Na kraju se zahvaljujem i Gradu Pakrac i Sportskoj zajednici Grada Pakraca te Srećku Žulju iz tvrtke Linteo Pakrac, zaključio je Barać.

Pobjednici kategorije Veterani/Foto: Mario Barać/MojPortal.hr
Pobjednici kategorije Veterani/Foto: Mario Barać/MojPortal.hr

Na kraju recimo i to da su, uz već spomenute tenisače, ovogodišnju Proljetnu tenisku ligu u Pakracu igrali još, (u kategoriji Veterani 40+) Renato Pjerabon, Vjekoslav Anušić, Dean Nagy, Marko Pušćenik, Alen Orzes, Davor Bahnik, Mladen Zelenika, Antonio Zanetti, (u kategoriji Senior) Stjepan Šen Či Marošević, Hrvoje Čelec, Josip Vulić, Antonio Lneniček, Marijan Širac, Ivan Fričer, Aleksandro Džodan, (u kategoriji Elite) Dario Perković, Goran Popadić, Jure Rosić, Ivan Pleša, Domagoj Ajman, Dino Rosić, Jasmin Ramić, Igor Mašić i Mario Barać.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!