Fotografija: Foto Grad Bjelovar
Galerija
Foto Grad Bjelovar

Bjelovarske mažoretkinje vratile se iz Beograda sa srebrom i broncom: "Ovo je naš veliki uspjeh"

Ovo je prvi put u povijesti ŠPK-a H-8 da su seniorke osvojile medalju. A da bjelovarske mažoretkinje imaju sjajnu budućnost, dokazuje i treće mjesto kadeta formacije štap



BJELOVAR – Bjelovarske mažoretkinje, članice Športsko-plesnog kluba H-8, vratile su se s Europskog prvenstva u mažoret plesu održanog u Beogradu. Kući su stigle s osvojienim drugim, odnosno, trećim mjestom. Uspjeh je još veći ako se uzme u obzir da su seniorke po prvi put u povijesti ŠPK-a H8 osvojile medalju.

Foto Grad Bjelovar
Foto Grad Bjelovar

Naime, u kategoriji duo seniori štap Larisa Gašparić i Iva Hajtić osvojile su drugo mjesto, kao i seniorska ekipa u kategoriji formacija štap i to pod vodstvom trenerice Dalije Ivane Sabljak.

Opaka konkurencija

- To je prvi put da su seniorke u povijesti ŠPK H8 osvojile medalju. Bjelovarske mažoretkinje imaju sjajnu budućnost što dokazuje treće mjesto kadeta formacije štap čija je trenerica Dora Koljić i Iva Hajtić. Mia Gajst i Emma Franjić u kategoriji kadeti duo štap bile se četvrte, a četvrto mjesto je u kategoriji solo seniori štap osvojila Ana Perković. Na Europskom prvenstvu su se natjecale ekipe iz Hrvatske, Velika Britanije, Francuske, Češke, Srbije, BiH, Rumunjske, Italije, Crne Gore, Poljske, Bugarske i Slovenije, pojasnili su iz Kluba.

Foto Grad Bjelovar
Foto Grad Bjelovar
Foto Grad Bjelovar
Foto Grad Bjelovar
Foto Grad Bjelovar
Foto Grad Bjelovar

Voditeljice i organizatorice bjelovarske ekipe bile su Tanja Hajtić i Marina Kovačević, a podršku o odlasku su dali Grad Bjelovar i gradonačelnik Dario Hrebak koji su financirali put.

Kadetkinje treće

Osim u odlasku, Grad Bjelovar podržao je uspješne mažoretkinje i nakon povratka u Bjelovar.

Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić čestitao je danas u srcu grada mažoretkinjama, njihovim trenericama te predsjedniku Dragutinu Hubaku na postignutim odličnim rezultatima na natjecanju.

- Usuđujem se reći da smo na dobrom putu da Bjelovar dobije još jedan brend – mažoretkinje. Lijepo je bilo slušati našu hrvatsku himnu usred Beograda. Naše seniorke su bile druge, a naše kadetkinje treće na Europskom natjecanju na kojem su sudjelovale brojne zemlje. Naše mažoretkinje predvode sve gradske manifestacije, a tako će biti i dalje, istaknuo je Brajdić podsjetivši kako je Grad djevojkama prije odlaska u Beograd kupio nove odore i trenirke.

Foto Grad Bjelovar
Foto Grad Bjelovar
Foto Grad Bjelovar
Foto Grad Bjelovar

- Hvala i roditeljima koji su ih pratili, jedva čekamo Europsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Crnoj Gori, zaključio je Brajdić.

Nada u bolje uvjete za trening

Predsjednik Športsko-plesnog kluba H-8 Dragutin Hubak istaknuo je kako je gostoprimstvo u Beogradu bilo izvanredno.

- Sretni smo što naša priča s mažoretkinjama traje već osam godina. Nadamo se da ćemo uskoro dobiti adekvatne uvjete z treniranje jer se sada ono odvija u različitim prostorima - dvoranama i društvenim domovima. Hvala Gradu Bjelovari i zamjeniku gradonačelnika Igoru Brajdiću jer se trudi oko nas, zaključio je Hubak.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!