Fotografija: Foto: Bjelovarski plivački klub
Galerija
Foto: Bjelovarski plivački klub

'Berba' medalja bjelovarskih plivača u Đakovu: "Preponosni smo na osam osvojenih medalja"

„Idući tjedan u Bjelovaru ćemo, prvi put nakon više od 20 godina, održati plivačko natjecanje. Riječ je o plivačkom mitingu koji smo nazvali '1. bjelovarski sprint'“, kaže Marko Mihalinec



Sjajan rezultat postigli su mladi bjelovarski plivači, članovi Bjelovarskog plivačkog kluba, na plivačkom mitingu „Đakovačko ljeto“ koji je u srijedu održan u tom slavonskom gradiću. U jakoj konkurenciji od čak 11 klubova, „pokupili“ su čak osam medalja!

Rezultat je još veći kad se prisjetimo činjenice da bjelovarski klinci na raspolaganju imaju samo otvoreni bazen, odnosno manje od tri mjeseca godišnje za treninge.

Ponosni predsjednik

- Jako sam ponosan na našu ekipu, osam medalja na natjecanju na kojem je nastupilo 11 klubova velika je stvar. Riječ je, inače, o plivačkom mitingu na kojem nastupamo svake godine jer nas s Đakovčanima veže dugogodišnje prijateljstvo i uvijek se rado odazovemo njihovom pozivu – priča nam Marko Mihalinec, predsjednik Bjelovarskog plivačkog kluba.

Mladi plivači ponos su svoga grada/Foto: Bjelovarski plivački klub
Mladi plivači ponos su svoga grada/Foto: Bjelovarski plivački klub

Svojedobno su se, pojašnjava, bjelovarski i đakovački plivači natjecali u B ligi Slavonije i Baranje, odnosno prvenstvu na otvorenim bazenima. Klubovi iz većine gradova u međuvremenu su dobili zatvorene bazene, dok je jedino Bjelovarski plivački klub ostao na otvorenom. No, najavljenom izgradnjom toplica u Velikom Korenovu i to bi se uskoro trebalo promijeniti, a bjelovarski plivači za to se već sada na veliko pripremaju.

- Idući tjedan u Bjelovaru ćemo, prvi put nakon više od 20 godina, održati plivačko natjecanje. Riječ je o plivačkom mitingu koji smo nazvali „1. bjelovarski sprint“ jer ćemo organizirati natjecanja u disciplinama na 50 metara. Dolazak je potvrdilo već pet ekipa – kaže Mihalinec.

U iščekivanju toplica

Miting će se održati u srijedu, 28. kolovoza, od 10 do 15 sati, a za to vrijeme gradski bazeni bit će otvoreni za sve koji će htjeti pogledati zanimljiva natjecanja.

Ponosna je i trenerica/Foto: Bjelovarski plivački klub
Ponosna je i trenerica/Foto: Bjelovarski plivački klub

Spomenimo i kako su na ovoga tjedna u Đakovu svi bjelovarski plivači bili sjajni, a medalje, neki i više njih, su osvojili sljedeći članovi Bjelovarskog plivačkog kluba: D. Biškup, D. Perinović, V. Biškup, Babić, Subotičanec, Babok Vresk, Lovriček.

- Svi jedna čekamo otvorenje toplica u Velikom Korenovu, uvjeren sam kako će uz takve uvjete treniranja naši plivači biti još uspješniji – poručuje Mihalinec.

Foto: Bjelovarski plivački klub
Foto: Bjelovarski plivački klub

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!