SLATKO NATJECANJE Tko će ove godine na Terezijani napraviti najbolji Caričin medenjak?
kolumnist
komunalije
Vezane vijesti
I ove godine u sklopu Terezijane održat će se natjecanje u pripravljanju medenjaka i kolača s medom, poznato kao Caričin medenjak. Javiti se mogu svi, i oni koji su u pečenju kolača pravi profesionalci, ali i oni koji slastice spravljaju samo ih hobija.
Da je riječ o događanju koje nikako ne bi trebalo zaobići, tvrdi prošlogodišnja pobjednica natjecanja, poznata bjelovarska majstorica za kolače Edita Sabolović.
Tajna receptura
- Na ovom natjecanju nije važna pobjeda. Važno je druženje, zabava, razmjena iskustava. Nitko ne zna sve i jedni od drugih uvijek možemo nešto naučiti – poručuje Edita koja će se, otkriva, i ove godine natjecati na Caričinom medenjaku. S obzirom da će medenjake peći po istoj recepturi, tajnu pobjede za sada ne otkriva, no ne bi joj bilo žao, kaže, da ovoga puta pobijedi netko drugi.
A hoće li netko uspjeti ispeći bolje medenjake od nje, znat ćemo 15. lipnja, za koji je zakazano slatko natjecanje. Ono će se odvijati u dvije kategorije. Uz već spomenuti carski medenjak, birat će se i najbolji kolač s medom.
Zabava zagarantirana
Svi zainteresirani moraju ispuniti prijavnicu koja se nalazi OVDJE te se iduće subote u 10 sati pojaviti kod Gradskog muzeja Bjelovar sa svojim natjecateljskim kolačima. Ako i ne odnesu pobjedu, neka im se bude žao jer će se, ako je vjerovati prošlogodišnjim natjecateljima, sigurno zabaviti i naučiti nešto novo.
Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!