Ribafish nakon Fišijade: Zagrepčanima će Garešnica postati idealno mjesto za vikend odmor
Prekrasno je, čisto je, mirno je, imate puno potencijala i to valja iskoristiti, rekao je novinar i gastro bloger Domagoj Jakopović Ribafish
kolumnist
komunalije
Vezane vijesti
U nedjelju 5. rujna održana je Fišijada na jezeru Skresovi u Garešnici.
U kuhanju fiša natjecalo se čak 20 ekipa, a najbolji od njih isticali su se, prema riječima predsjednika komisije novinara i gastro blogera Domagoja Jakopovića Ribafisha, svojom mekoćom, blagom ljutinom i savršenom bojom i "potkovom".
Predivan ambijent
Rujan na vodi na garešničkom jezeru Skresovi započeo je onako kako si to organizatori i posjetitelji mogu samo poželjeti. Sunčano i toplo vrijeme, predivan prirodni ambijent najljepšeg garešničkog jezera uz šumu, miomirisi iz kotlića, guštanje u ribljim specijalitetima, natjecanje i dobro društvo – ništa više nije potrebno za savršen nedjeljni dan.
Prije službenog proglašenja pobjednika natjecanja u kuhanju fiš-paprikaša okupljene je pozdravio gradonačelnik Josip Bilandžija, zahvalio im što su uljepšali manifestaciju, i izrazio želju da se i nagodinu okupe u ovako velikom broju. Posjetitelje su pozdravili i sudionicima uručili priznanja i nagrade predsjednica TZ Sjeverna Moslavina Daniela Belak i predsjednik ŠRD Ilova Dražen Bengez.
Na garešničkoj Fišijadi 2021. najbolji fiš-paprikaš skuhala je ekipa Kamenica iz Kutine, a drugi najbolji bio je onaj ekipe pod nazivom Dagnja. Treće je mjesto osvojila domaća ekipa Smuđ iz Garešnice, koja se okupila oko kreativne gastro obitelji Crnjak Andri, vlasnika lokala "Kod Bake".
Ove je godine komisijom predsjedao poznati hrvatski bloger i novinar Domagoj Jakopović Ribafish. Domagoj je proteklog vikenda otkrivao gastro čari garešničkoga kraja. Uz njega su fiš ocjenjivali i domaći Jasna Rijetković i Hrvoje Milinković.
Dvadeset različitih priča
- Nije bilo jednostavno biti u žiriju za najbolji fiš Garešnice u ŠRD Ilova. Natjecalo se dvadeset ekipa, dvadeset različitih priča. U žiriju je bila izvrsna ekipa i izdvojili smo 5-6 jela koja su odskakala od konkurencije i došli do ta neka prva tri mjesta… Prekrasni, meki, nježni, lagano ljuti, savršena boja, "potkova" je bila kao da su je rezali škaricama i na kraju taj kompletan okus – rekao nam je Ribafish.
Ovogodišnja Fišijada bila je iznimno vesela i glasna. Da su ljudi željni druženja i natjecanja, pokazala je i najnovija atrakcija u sklopu Fišijade – rekreativna utrka kajacima u muškoj i ženskoj kategoriji.
Neki su za ovu priliku prvi put sjeli u kajak i hrabro se odvažili na taj izazov pred gomilom navijača. Bilo je tu malo vrludanja i nesigurnosti, a neki su se i okupali. No sve u svemu, cilj je bila dobra zabava i druženje.
Utrku je otvorio, komentirao i natjecatelje bodrio na sebi svojstven način garešnički gost Ribafish, koji je za neka skretanja ukrivo okrivio dobri stari gemišt. Natjecalo se šest ženskih i osam muških ekipa. Danijela Magdić i Dražena Biroš Vagner iz ekipe „Gaine“ najbolje su kajakašice, a najbolji muški kajakaši Miroslav Štrbac i Petrik Gjuraj iz ekipe „Torpedo“.
Na Fišijadi su uživali i najmlađi koji su dobili svoj kutak na omiljenom garešničkom jezeru – maleno dječje igralište s novim spravama. Bila je to odlična nedjeljna zabava za cijelu obitelj. Organizatori TZ Sjeverna Moslavina, Grad Garešnica, Komunalac i ŠRD Ilova više su nego zadovoljni cjelokupnim događanjem i reakcijama posjetitelja. Da je sve proteklo na obostrano zadovoljstvo, potvrđuju i posjetitelji te vikend-gost Ribafish koji će o svemu tome pisati na svom blogu.
- Izuzetno mi je drago da možemo na ovaj način promovirati Garešnicu i cijelu županiju, i nadam se da će sve više ljudi iz Zagreba naći svoje mjesto za vikend ili nekakav odmor baš u Garešnici. Prekrasni ste domaćini, sve je bilo odlično. Prekrasno je, čisto je, mirno je, imate puno potencijala i to valja iskoristiti. Garešnicu bih preporučio zbog prirode i predivnih šetnica uz ribnjake, zbog lovnog i ribolovnog turizma, zbog tih tradicijskih okusa od meda preko bučinog ulja, vina i viljamovke pa sve do divljači i ribe. Još ću neko vrijeme sanjati o orzotu od fileka koji sam kušao u lokalu „Kod Bake“ – rekao je za MojPortal.hr Domagoj Jakopović Ribafish.