Fotografija: Osoblje restorana Terasa koje je dobilo nagradu Falstaffa/Foto: DT
Galerija
Osoblje restorana Terasa koje je dobilo nagradu Falstaffa/Foto: DT

Restoran Terasa dobio prestižnu inozemnu nagradu: "Nismo ni znali da su bili kod nas..."

Falstaff ima milijunsku gastro, vinsku i putoholičarsku publiku na području Austrije, Njemačke i Švicarske i preporučuje destinacije svojim čitateljima



Daruvarski barokni restoran Terasa dobio je za svoje usluge nagradu uglednog austrijskog magazina Falstaff, specijaliziranog za gastronomiju, vina i putovanja. Falstaff je donedavno pratio takvu ponudu na području Austrije, Njemačke i Švicarske, a sada je svoj interes proširio na Sloveniju i Hrvatsku. 

Falstaff je osnovan 1980. kao vinski časopis u Austriji, a danas je etablirana europska medijska platforma u njemačkom govornom s vodećim publikacijama i web stranicama u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj. U sve tri zemlje Falstaff objavljuje vinske i gastro vodiče, a njihova publika broji se u milijunima. Cijeli sadržaj je na internetu, osim na njemačkom, dostupan i na engleskom jeziku.  

Barokni restoran Terasa/Foto: DT
Barokni restoran Terasa/Foto: DT

Nagradna plaketa Falstaffa za restoran Terasa/Foto: MojPortal.hr
Nagradna plaketa Falstaffa za restoran Terasa/Foto: MojPortal.hr

- Falstaff International moj je najveći medijski projekt za proputovanu, hedonističku, obrazovanu i imućnu publiku. Dobra hrana i izvanredna vina povezuju ljude na svim kontinentima. Apetit za dobrim životom veći je nego ikada. Sada je pravi trenutak da damo svijetu novu platformu za vino, hranu i putovanja - rekao je vlasnik izdavačke kuće Wolfgang M. Rosam.

Tim baroknog restorana Terasa/Foto: DT
Tim baroknog restorana Terasa/Foto: DT

Priznanje Falstaffa za restoran Terasa/Foto: MojPortal.hr
Priznanje Falstaffa za restoran Terasa/Foto: MojPortal.hr

No, kako je uopće došlo do toga da ekipa Falstaffa završi u Daruvaru i s prilično visokom ocjenom uvrsti barokni restoran Terasu u svoje preporuke?

- Pa mi, zapravo, uopće i ne znamo da su oni bili kod nas. Došli su anonimno, nisu se predstavili, ni sada ne znamo u kojem mjesecu su bili niti što su točno naručili. No, ocijenili su nas, nagradili i preporučili na svojoj internetskoj stranici u svom međunarodnom restoranskom vodiču za 2024. godinu što je veliko priznanje za nas - priča nam voditelj restorana Adriano Papoušek.

U opisu na stranicama Falstaffa, između ostalog, piše:  

Foto: Screenshot Falstaff
Foto: Screenshot Falstaff

"Na terasi, okruženi visokim drvećem i prekrasnim parkom, možete uživati ​​u prekrasnom miru i tišini. Jelovnik uključuje obilna jela poput divovskog burgera ili pečene piletine cordon-bleu, kao i prženu ribu sa sezonskim pečenim povrćem".

Kušači Falstaffa su baroknom restoranu Terasa dali sljedeće ocjene: 

43/50 za hranu

18/20 za uslugu

16/20 za vino

8/10 za ukupni dojam

UKUPNO: 85/100

- Lijep je osjećaj kada naš tim za svoj rad dobije takvo priznanje, vidimo da se uloženi trud isplati. Vidio sam da je Falstaff neke restorane koji imaju Michelinove zvjezdice (najveće priznanje restoranima) ukupno ocijenio s 95/100 što znači da smo im se jako približili i to je lijepo znati. Kontinuirano na internetu pratimo recenzije za restoran Terasa i doista su u posljednje vrijeme vrlo pozitivne. Ljudi hvale hranu i ljubazno osoblje. Ima i kritika, a njih i treba biti. Mi ih uvijek uzimamo u obzir jer se neprestano trudimo biti još bolji - govori nam Adriano Papoušek koji je prije nepune tri godine preuzeo vođenje restorana Terasa i u tom periodu uspio podignuti kvalitetu ponude i usluge.  

Voditelj baroknog restorana Terasa Adriano Papoušek/Foto: DT
Voditelj baroknog restorana Terasa Adriano Papoušek/Foto: DT

Zanimljivo je i da se Papoušek prije tri godine planirao potpuno povući iz ugostiteljstva, ali mu je tada došla ponuda Ratka Vukovića, tada novoimenovanog ravnatelja Daruvarskih toplica u čijem je vlasništvu i Terasa, da postane voditelj restorana pa se na kraju ipak predomislio i prihvatio novi izazov. 

- Drago mi je što sam ostao u ugostiteljstvu jer ono je ipak moj život, za to sam se i školovao i u njemu sam već 20 godina. Pratimo sve parametre poslovanja otkad sam tu i oni jasno pokazuju da imamo kontinuirani rast. Ali nije toliko teško podignuti kvalitetu, pravi izazov je održati visinu kvalitete i to je naš najveći zadatak - govorio nam Papoušek.

Chef baroknog restorana Terasa Dalibor Hodak /Foto: DT
Chef baroknog restorana Terasa Dalibor Hodak /Foto: DT

Ravnatelj Ratko Vuković također je zadovoljan priznanjem kojeg je restoran dobio. 

- Ponosan sam na sve djelatnike koji rade u restoranu Terasa jer su oni najzaslužniji što smo dobili ovo priznanje. Bez velikog truda kojeg oni svakodnevno ulažu u ovaj posao toga ne bi bilo. To je njihova nagrada koja pokazuje da su sjajan tim koji sjajno radi svoj posao i hvala im na tome - rekao je ravnatelj Daruvarskih toplica Ratko Vuković. 

Barokni restoran Terasa/Foto: DT
Barokni restoran Terasa/Foto: DT

Gulaš od divljači s knedlama dizanim na pari jedno je od jela u ponudi/Barokni restoran Terasa
Gulaš od divljači s knedlama dizanim na pari jedno je od jela u ponudi/Barokni restoran Terasa

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!