Fotografija: Sestre Klobučar i njihove fantastične pirove palačinke punjene posnim sirom/Foto: Martina Klobučar
Galerija
Sestre Klobučar i njihove fantastične pirove palačinke punjene posnim sirom/Foto: Martina Klobučar

Mekane i sočne pirove palačinke zapečene s posnim sirom nestaju s tanjura brzinom svjetlosti

Palačinke zapečene sa sirom jedna su od najdražih slastica iz djetinjstva sestara Klobučar, a iako su recept malo doradile, okus ih i dalje vraća u prošlost



Sestre Martina i Matea Klobučar Daruvarčanke su zaljubljene u kuhanje. Od malih nogu uživaju u otkrivanju novih recepata i modificiranju klasičnih. Nedavno smo ih predstavili u velikoj priči o njihovom kulinarskom razvoju, a za čitatelje našeg portala svakog će tjedna otkrivati svoje specifične recepte koje lako možete pripremiti u svojoj kuhinji i kulinarskom inovacijom razveseliti svoje ukućane. Za ovaj tjedan su vam pripremile nešto posebno - pirove palačinke zapečene s posnim sirom!!!

Dame i gospodo, uživajte uz kulinarske tajne Martinine i Mateine kuhinje

Kreativne i zanimljive sestre Martina i Matea Klobučar/Foto: Privatni album
Kreativne i zanimljive sestre Martina i Matea Klobučar/Foto: Privatni album

Palačinke zapečene sa sirom jedna su od najdražih slastica iz našeg djetinjstva, a iako smo recept malo doradile, okus nas i dalje vraća u prošlost. Glavni je prigovor za ove palačinke bio da ih je nekako premalo (jer kad su nam ih bake pekle dok smo bili mali, uvijek bi birale one najveće plehove i slagale ih barem u dva reda), pa slobodno poduplajte dozu kad ih budete pekli. 

Foto: Martina Klobučar
Foto: Martina Klobučar

Za 8-10 palačinki će vam trebati:

▪️1 jaje 

▪️10 g eritrita 

▪️75 g bijelog pirovog brašna 

▪️75 g integralnog pirovog brašna 

▪️350 ml mlijeka 

▪️malo soli

Izmiksajte jaje i eritrit, dodajte sol, pa naizmjence dodajte malo smjese pirovih brašna i malo mlijeka, tako da ne nastanu grudice. Pecite normalno kao klasične palačinke, na malo kokosovog ulja ako nemate ultra dobru tavu na koju se ništa ne lijepi. 

Palačinke punite smjesom od:

▪️300 g posnog sira

▪️100 g meda ili drugog zaslađivača

Foto: Martina Klobučar
Foto: Martina Klobučar

Punjene palačinke poslažite u pleh, pa ih prelije smjesom od:

▪️100 ml slatkog vrhnja

▪️100 g grčkog jogurta

Foto: Martina Klobučar
Foto: Martina Klobučar

Palačinke pecite oko 30 minuta na 180°C. Palačinke možete preliti sirupom od voća ili maslacem od orašastih plodova, iako su odlične i bez ikakvih preljeva. 

Foto: Martina Klobučar
Foto: Martina Klobučar

Foto: Martina Klobučar
Foto: Martina Klobučar

Sve dosadašnje recepte sestara Klobučar možete pogledati na njihovom Instagram profilu @kao kuham