Kultni lipički restoran Nada ima novi jelovnik, gosti oduševljeni: "Napokon možemo ovo kušati"
kolumnist
komunalije
Vezane vijesti
Restoran „Nada“ u Lipiku je nadaleko poznat po najboljem omjeru cijene i količine, ali prije svega kvalitete jela koja su u ponudi. Odnedavno je ta ponuda još bogatija zahvaljujući novom jelovniku koji je predstavio Aleksandar Miki Šubert, vlasnik obrta „Vrata Slavonije“.
Pizze, salate, tjestenine…
- Jelovnik smo pripremali tako da smo vodili računa o raznim potrebama i željama naših gostiju, a sve s ciljem da im pružimo maksimalan gastro užitak. Htjeli smo jelovnik obogatiti nekim jelima koja nisu uobičajena u restoranima u okolici. Odnedavno naši gosti imaju priliku kušati nove vrste pizza od kojih posebno izdvajam Lipičku pizzu s vrganjima i dimljenom vješalicom i Istarsku pizzu s pršutom i tartufima.
Posebno mi je drago da u ponudi imamo i naša čuvena rižota. Tu je crni rižoto od sipe, zatim rižoto s plodovima mora i rižoto s kozica. Svakako preporučujem zelenu tjesteninu s pršutom i tartufima, razne vrste toplo – hladnih salata s kikiriki maslacem.
Na svoje će doći i ljubitelji slatkoga kojima preporučujem naš hit desert – Crnu palačinku s mousseom od bijele čokolade.
Hit desert i jela bez glutena
Uvidio sam da sve više ljudi ima problema s intolerancijom na gluten. Želja mi je bila da jelovnik prilagodimo i njima pa tako od sad u ponudi imamo brojna bezglutenska jela. Jako sam ponosan na činjenicu da smo po tom pitanju među rijetkim restoranima naširoko, a pioniri u ovom našem kraju, kaže 42-godišnji majstor kuhar iz Dobrovca pored Lipika, koji je prije godinu dana preuzeo vođenje restorana „Nada“.
Novi jelovnik izazvao je veliki interes na društvenim mrežama, a zadovoljni gosti u komentarima nisu štedjeli komplimente i pohvale.
„Svaka čast“
„Napokon da imamo restoran koji ima hranu bez glutena. Mislim da je u okolici Pakraca prijeko potrebno jer ima dosta ljudi koji su intolerantni na gluten kao što sam i sam. Svaka čast za taj potez“.
„Kapa do poda, za jela bez glutena. Jer bilo gdje kad pitaš imate li nešto bez glutena, blijedo te gledaju“.
„Bili, probali i vratili se ponovo. Lignje savršene“.
„Svaka čast Miki da misliš na sve goste i njihove potrebe neka ti je sa srećom“.
„Ako je to ona crna palačinka s mousseom od bijele čokolade koju sam jela u restoranu u kojem si radio u Zagrebu (Miki) onda može svaki dan jedna. Bolja verzija palačinke ne postoji“.
„Palačinka crna svaka čast odlična. Predivno ukrašena i savršenog okusa svaka čast“.
„Morat ćemo zapaliti u Lipik“, samo su neki od komentara koje su gosti ostavili na Facebooku.
Uskoro i burgeri
Aleksandar Miki Šubert dodaje da će restoran „Nada“ u 2024. godini za svoje goste pripremiti još gastro noviteta i iznenađenja, a na tom tragu je i najava da će uskoro restoran „Vrata Slavonije“ u Domu hrvatskih veterana u Lipiku ponovno u ponudi imati čuvene burgere, naravno uz neke nove verzije i okuse.
Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!