Krčma "Kod veprove glave" u subotu u Lipiku: "Janjetina, svinjetina, čobanac i glazba uživo!"
kolumnist
komunalije
Vezane vijesti
I ovog ljeta će u Lipiku na svoje doći svi ljubitelji fine i ukusne hrane spremljene po posebnoj starinskoj recepturi i tradicijskom duhu.
Zasluga je to novog izdanja gastronomske manifestacije "Kod veprove glave" koja će biti održana u subotu 20. srpnja, u Lipiku na Trgu hrvatskih branitelja Lipika, odnosno pored Caffe bara Tržnica.
S obzirom na najavljene visoke temperature članovi Povijesnog društva Pakrac-Lipik koji već šest godina okupljaju ljude "Kod veprove glave", ovaj put su se umjesto ručka odlučili posjetiteljima ponuditi večeru koja će biti služena od 18 sati.
A na meniju...
Od izvora bliskog "Veprovima" doznajemo da će na meniju bi pečene pljeskavice od veprovine, za ovu prigodu posebno pripremljene kobasice i vratina pečena na roštilju, zatim svinjetina na kotlovini, a u najavi je i pečena janjetina!!! Sve to u pecivima i kruhu i uz salate i pomfrit.
Misle "Veprovi" i na one koji će htjeti pojesti nešto na žlicu pa će tako u ponudi biti Ribina čorba.
- Odmah da razjasnimo, da ne bude zabune, ova čorba nema veze s ribom kao prehrambenom namirnicom. Radi se o super ukusnom čobancu kojeg tradicionalno sprema i kuha legendarni Riba - pojašnjava naš izvor.
Pečo i Gray band
Neće subota u Lipiku biti samo Dan fine hrane. Lipički ugostitelj Karlo obećava da će piće ohladiti na idealnu temperaturu, a nakon dobre i obilne večere posjetitelji koji se očekuju u ogromnom broju, moći će se rasplesati i zabaviti uz glazbu koju će od 19 sati izvoditi Pečo i njegov Gray band.
Podsjećamo da je prva gastro manifestacija "Kod veprove glave" održana 18. listopada 2018. u Pakracu, na sajmu Slavonski banovac, a ove subote će "Veprovi" proslaviti njeno već 17. izdanje.
Zato vas i oni, ali i Karlo i Pečo pozivaju da dođete u subotu 20. srpnja od 18 sati do lipičke Tržnice i pridružite se proslavi. Tamo će vas čekati fina hrana, hladno piće i vesela muzika. Što ćeš više!
Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!