Fotografija: Sestre Klobučar napravile su domaće kiflice na svoj, zdravi, način/Foto: Martina Klobučar
Galerija
Sestre Klobučar napravile su domaće kiflice na svoj, zdravi, način/Foto: Martina Klobučar

Jednostavne, mekane i ukusne pirove kiflice s posnim sirom

Ne znamo osobu koja ne voli domaće kiflice, a ako tražite ideju kako da klasične učinite zanimljivijima (i zdravijima), napunite ih posnim sirom, a bijelo pšenično brašno zamijenite pirovim



Sestre Martina i Matea Klobučar Daruvarčanke su zaljubljene u kuhanje. Od malih nogu uživaju u otkrivanju novih recepata i modificiranju klasičnih. Nedavno smo ih predstavili u velikoj priči o njihovom kulinarskom razvoju, a za čitatelje našeg portala svakog će tjedna otkrivati svoje specifične recepte koje lako možete pripremiti u svojoj kuhinji i kulinarskom inovacijom razveseliti svoje ukućane. Za ovaj tjedan su vam pripremile nešto posebno - Pirove kiflice sa sirom!

Kreativne i pametne sestre Matea i Martina Klobučar/Foto:privatni album
Kreativne i pametne sestre Matea i Martina Klobučar/Foto:privatni album

Ne znamo osobu koja ne voli domaće kiflice, a ako tražite ideju kako da klasične učinite zanimljivijima (i zdravijima), napunite ih posnim sirom, a bijelo pšenično brašno zamijenite pirovim!

Trebat će vam:

▪ 500 g bijelog pirovog brašna

▪️ 1 vrećica suhog kvasca

▪️ 10 g soli

▪️ 1 žličica šećera

▪️ 3 dl toplog mlijeka po izboru

▪️ 0,5 dl (kokosovog ili drugog) ulja ili otopljenog maslaca

▪️ oko 300 g posnog sira

▪️ 1 jaje za premazivanje

Pomiješajte sve suhe sastojke pa im dodajte mlijeko i ulje. Zamijesite kuhačom, a zatim i rukama te ostavite da odstoji dok se ne digne (30-45 minuta). Premijesite te podijelite na četiri dijela.

Foto: Martina Klobučar
Foto: Martina Klobučar

Svaki izvaljajte u obliku pravokutnika, premažite posnim sirom te zarolajte u štrucu.

Foto: Martina Klobučar
Foto: Martina Klobučar

Najbolje je da tanjurom režete štrucu na trokutiće i slažete ih na pleh prekriven papirom za pečenje. Isto ponovite i s ostatkom tijesta.

Foto: Martina Klobučar
Foto: Martina Klobučar

Prije pečenja premažite umućenim jajetom i posipajte sjemenkama po želji.

Foto: Martina Klobučar
Foto: Martina Klobučar

Pecite na 180 °C oko 15 minuta, tj. dok kiflice ne postanu blago rumene. Kad se ispeku, prebacite u zdjelu i prekrijte krpom da kiflice ostanu mekane.

Foto: Martina Klobučar
Foto: Martina Klobučar

Sve dosadašnje recepte sestara Klobučar možete pogledati na njihovom Facebook i Instagram profilu @kao kuham