Fotografija: Sestre Klobučar napravile su za kraj ovog tjedna nešto super jednostavno i prefino - kikiriki kuglice/Foto: Martina Klobučar
Galerija
Sestre Klobučar napravile su za kraj ovog tjedna nešto super jednostavno i prefino - kikiriki kuglice/Foto: Martina Klobučar

Kikiriki kuglice koje možete poslužiti kao dekorativno predjelo ili kao ukusne grickalice

Nekad su najjednostavnije stvari najbolje, a to su pokazale i ove kikiriki kuglice koje su iz nekog razloga sve oduševile, a recept stvarno ne može biti jednostavniji



Sestre Martina i Matea Klobučar Daruvarčanke su zaljubljene u kuhanje. Od malih nogu uživaju u otkrivanju novih recepata i modificiranju klasičnih. Nedavno smo ih predstavili u velikoj priči o njihovom kulinarskom razvoju, a za čitatelje našeg portala svakog će tjedna otkrivati svoje specifične recepte koje lako možete pripremiti u svojoj kuhinji i kulinarskom inovacijom razveseliti svoje ukućane. Za ovaj tjedan su vam pripremile nešto posebno - kikiriki kuglice!

Martina i Matea Klobučar svoje recepte objavljuju na instagram profilu @kao.kuham kojeg su tako nazvale jer su oduvijek pripremale hranu onako "od oka"/Foto:privatni album
Martina i Matea Klobučar svoje recepte objavljuju na instagram profilu @kao.kuham kojeg su tako nazvale jer su oduvijek pripremale hranu onako "od oka"/Foto:privatni album

Nekad su najjednostavnije stvari najbolje, a to su pokazale i ove kikiriki kuglice koje su iz nekog razloga sve oduševile! Recept stvarno ne može biti jednostavniji. 

Foto: Martina Klobučar
Foto: Martina Klobučar

Trebat ćete:

▪️100 g zobenih pahuljica

▪️100 g kikirikija

▪️80 g indijskih oraščića

▪️40 g meda/agavinog sirupa

▪️30 g otopljenog kokosovog ulja

▪️ekstrakt vanilije

▪️prstohvat soli (ako je kikiriki neslan)

Zobene, kikiriki i indijske (suhe!) izmiksajte u jakom blenderu ili multipraktiku, pa im dodajte sirup, kokosovo ulje, ekstrakt vanilije i prstohvat soli ako koristite neslani kikiriki.

Foto: Martina Klobučar
Foto: Martina Klobučar

Od smjese radite kuglice željene veličine, a uvaljajte ih u mljeveni kikiriki.

Foto: Martina Klobučar
Foto: Martina Klobučar

Sve dosadašnje recepte sestara Klobučar možete pogledati na njihovom Instagram profilu @kao kuham