Kikiriki kuglice koje možete poslužiti kao dekorativno predjelo ili kao ukusne grickalice
kolumnist
komunalije
Vezane vijesti
Sestre Martina i Matea Klobučar Daruvarčanke su zaljubljene u kuhanje. Od malih nogu uživaju u otkrivanju novih recepata i modificiranju klasičnih. Nedavno smo ih predstavili u velikoj priči o njihovom kulinarskom razvoju, a za čitatelje našeg portala svakog će tjedna otkrivati svoje specifične recepte koje lako možete pripremiti u svojoj kuhinji i kulinarskom inovacijom razveseliti svoje ukućane. Za ovaj tjedan su vam pripremile nešto posebno - kikiriki kuglice!
Nekad su najjednostavnije stvari najbolje, a to su pokazale i ove kikiriki kuglice koje su iz nekog razloga sve oduševile! Recept stvarno ne može biti jednostavniji.
Trebat ćete:
▪️100 g zobenih pahuljica
▪️100 g kikirikija
▪️80 g indijskih oraščića
▪️40 g meda/agavinog sirupa
▪️30 g otopljenog kokosovog ulja
▪️ekstrakt vanilije
▪️prstohvat soli (ako je kikiriki neslan)
Zobene, kikiriki i indijske (suhe!) izmiksajte u jakom blenderu ili multipraktiku, pa im dodajte sirup, kokosovo ulje, ekstrakt vanilije i prstohvat soli ako koristite neslani kikiriki.
Od smjese radite kuglice željene veličine, a uvaljajte ih u mljeveni kikiriki.
Sve dosadašnje recepte sestara Klobučar možete pogledati na njihovom Instagram profilu @kao kuham.