Fotografija: Još jedna koktel-čarolija iz knjižice Denisa Vlahovca/Foto: Ana Knežević
Galerija
Još jedna koktel-čarolija iz knjižice Denisa Vlahovca/Foto: Ana Knežević

Čudesni koktel od orahovca kojeg možete piti prije i poslije obroka

Ovom koktelu možete dodati viski, rum ili votku ukoliko želite malo jače piće, ali Denis ga je ovaj puta napravio u blažoj i savršeno kremastoj varijanti



Nakon što je proputovao pola svijeta, 30-godišnji Denis Vlahovac lani se na proljeće vratio se u Daruvar gdje je odlučio pokrenuti vlastiti biznis s koktelima i podići standarde u ugostiteljstvu.

Upravo u Daruvaru došao je na ideju da osnuje Cocktail Empire, agenciju koja unapređuje uslugu ugostiteljskih objekata. Želja mu je da njegovi klijenti osjete ambijent koji je on osjetio prije pet godine svojim prvim ulaskom u svijet koktela u koktel baru "Employees only" u New Yorku.

Denis je najsretniji kada gost prepozna kvalitetu njegovih koktela/Foto: Privatni album
Denis je najsretniji kada gost prepozna kvalitetu njegovih koktela/Foto: Privatni album

Nekad su najbolji kokteli i najjednostavniji. Jedan od takvih je i ovaj koktel koji ćete obožavati ako želite nešto što nije prejako, a volite slađe koktele i likere. Današnji koktel je s orahovcem.

Orahovac je delikatesno piće blago gorkastog okusa, pomaže u liječenju probavnih poteškoća i bolesti štitnjače. Ovaj domaći ljekoviti liker priprema se od mladih, još nedozrelih plodova oraha, koji su u tom periodu mekani iznutra i bogati vitaminom C i jodom.

Orahovac je najbolje piti kada je rashlađen na temperaturu od 0 - 5 °C. Može se konzumirati prije i nakon obroka, a odličan okus daje kada se miješa s hranom i bezalkoholnim pićima. A kada ga se napravi na ovaj način u koktelu još je bolji. Možete mu dodati viski, rum ili votku ukoliko želite malo jače piće, ali ja sam ga ovaj puta napravio u blažoj varijanti. Napravio sam ga u blenderu uz dodatak vode od slanutka pa sam zbog toga dobio nevjerojatno puno kremaste pjene i koktel je bio jednostavno odličan.

Foto: Denis Vlahovac
Foto: Denis Vlahovac

Sastojci (za jednu osobu):

60ml orahovca

30ml soka od limuna

20ml šećernog sirupa

15ml vode od slanutka

Foto: Denis Vlahovac
Foto: Denis Vlahovac

Recept za jednostavno šećerni sirup:

Jednaki omjer vode i šećera pomiješati u čaši dok se šećer ne otopi. Primjerice 50ml vode i 50g šećera.

Priprema:

1. Sve sastojke dodajte u blender (ukoliko nemate blender možete koristiti neku posudu i miješati koktel)

2. Dodajte četiri kocke leda u blender

3. Procijedite u čašu bez leda

4. Dobiti ćete koktel intenzivne tamne boje i osvježavajućeg okusa s puno pjene te ga možete ukrasiti s malo naribanog muškatnog oraščića

Uživajte u ovom koktelu od rakije

Foto: Denis Vlahovac
Foto: Denis Vlahovac

Za više recepata zapratite Cocktail Empire by Denis Vlahovac na: 

www.cocktailempire.hr

Instagram

Facebook 

Denis Vlahovac suradnik je našeg portala i svakog će vam vikenda otkriti kako priprema neki od svojih koktela