Čokoladni mousse s kokosovom kremom i šumskim voćem
kolumnist
komunalije
Vezane vijesti
Daruvarčanin Marko Bogdan osnivač je koncepta i brenda Juice barova "Zdrawi Kutak", vlasnik Juice&Wellness konzultantske agencije za otvaranje Juice barova, zdravih restorana, nadopuna wellness centara i hotela. On i njegovi ljudi treniraju osoblje za uvođenje zdravih napitaka i obroka u ugostiteljske objekte, kreiraju grafičke vizuale, menu liste, recepture i sve ostale popratne usluge toga koncepta, kao što je nabava smrznutog tropskog voća i opreme za HoReCa sektor.
Njegova Juice&Wellness konzultantska agencija djeluje i kao marketinška agencija za promoviranje i reklamiranje zdravih životnih stilova kroz promocijske usluge s ciljem bolje prepoznatljivosti proizvoda i usluga lokalnih proizvođača hrane i kozmetike (OPG-ovi), te ostalih poslovnih partnera koji imaju sličnu misiju. Nudi nutricionistička savjetovanja kroz individualan pristup svakom klijentu, piše i izrađuje food kolumne za potrebe poslovnih partnera, njihovih portala i web stranica.
Marka smo nedavno predstavili u velikoj priči, a njegove savjete o zdravom načinu života i recepte za super zdrave sokove imat ćete priliku čitati svake nedjelje na Mojportal.hr.
Pozdrav svima i nadam se da provodite Valentinovo s nekom Vama dragom osobom, ali ako ste solo, tim bolje jer imate oba deserta samo za sebe..hehe…
Kako bi dan zaljubljenih i poštivanja trebao biti i sve ostale dane u godini, tako osobno smatram da bi i zdravije opcije pri odabiru deserta i nečega slatkoga u danu, trebalo biti zastupljeno cijelu godinu, kako biste u svoju postojeću prehranu uveli što kvalitetniji izbor namirnica koje unosite u sebe. Naravno da svi volimo ponekad pojesti nešto što nije baš zdravo, pa i sam sam takav, ali samo u posebnim slučajevima, dok većinu vremena unosim u sebe za ono što smatram što će mi zadovoljiti tu žudnju za slatkim ali i mojem tijelu dati potrebno kvalitetno gorivo.
Proteinski desert
Za današnju nedjeljnu inspiraciju, donosim Vam jedan prefini slatki proteinski desert. Često ljudi kada promjene neke životne navike i odluče uvesti neke dodatne zdrave navike u postojeću prehranu, muku muče s time kako riješiti problem slatkog, to stvarno ne mora biti tako, ali morate naravno imati volju i želju napraviti neke prilagodbe u prehrani.
Za dvije osobe:
Čokoladna podloga:
3 čajne žličice kakao praha ( ovisno koliko ga volite )
1 žlica eritrit sladila ( može i med, tko ga konzumira )
3 dl biljnog mlijeka ( može i kravlje )
Pola šalice smrznutog voća
1 čajna žličica Guar gume ( prirodan zgušnjavač ) - OBAVEZAN DODATAK
Sve sastojke izblendajte u blenderu do željene guste mase, nalik pudingu
Kokos krema
1 konzerva kokosovog mlijeka ( punomasnog )
1 čajna žličica Guar gume - OBAVEZAN DODATAK
3 čajne žličice eritrit sladila ( može i med, tko da konzumira )
2 dl kokosove vode ( u konzervi kokosa na dnu se nalazi decilitar kokosove vode u koju dodajte još jedan decilitar vode )
Sve sastojke izblendajte u blenderu do željene guste mase, nalik pudingu.
Slažite različite slojeve krema ravnomjerno, te svakako između njih stavljajte red smrznutog voća, a na vrhu dekorirajte s ribanom čokoladom po ukusu i dodajte još šumskog voća. Spoj čokolade i šumskog voća je apsolutno predivan, dok kokos daje božanstven okus cijelome desertu.
Savjet: Ako želite ovaj desert pretvoriti u zdrav proteinski međuobrok ili proteinsku slasticu, slobodno dodajte neki protein po želji koji će ovaj cijeli mousse podignuti na još kvalitetniju razinu što se tiče nutritivnog sastava.
Ugodnu nedjelju želi vam Marko…