Ako volite jesti bajaderu, evo jedan recept za čiju pripremu vam neće trebati više od 20 minuta
kolumnist
komunalije
Vezane vijesti
Sestre Martina i Matea Klobučar Daruvarčanke su zaljubljene u kuhanje. Od malih nogu uživaju u otkrivanju novih recepata i modificiranju klasičnih. Nedavno smo ih predstavili u velikoj priči o njihovom kulinarskom razvoju, a za čitatelje našeg portala svakog će petka otkrivati svoje specifične recepte koje lako možete pripremiti u svojoj kuhinji i kulinarskom inovacijom razveseliti svoje ukućane. Za ovu sibotu su vam pripremile nešto posebno - bajaderu!!!
Dame i gospodo, uživajte uz kulinarske tajne Martinine i Mateine kuhinje!
Čak i onima koji uživaju u pečenju kolača nekada dobro dođu recepti za čiju pripremu ne treba više od 20 minuta. Ovaj je jedan od takvih – brz, jednostavan, a toliko dobar da nitko neće pojesti samo jednu kockicu. To vam sestre Klobučar garantiraju.
Za donji će vam sloj trebati:
▪️50 g badema
▪️70 g lješnjaka
▪️30 g suncokretovih sjemenki
▪️40 g maslaca od badema ili lješnjaka
▪️30 g agavinog sirupa
Bademe, lješnjake i suncokret sameljite (u blenderu najbolje), pa im dodajte maslac i agavin sirup te blendajte dok se ne napravi jednolična smjesa. Utisnite ju u manji pleh obložen papirom za pečenje te stavite u frižider da se stisne.
Za čokoladni će vam sloj trebati:
▪️50 g tamne čokolade (mi smo koristile 85% kakaa)
▪️5 g kokosovog ulja
▪️35 g maslaca od badema ili lješnjaka
Sve sastojke pomiješajte u zdjelici i otopi te (ili na pari, ili kao mi, u mikrovalnoj – samo pazite na temperaturu i vrijeme). Ostavite kratko da se prohladi (3 min) pa prelijte preko ohlađenog donjeg dijela. Vratite u frižider dok se čokolada ne stvrdne, pa razrežite na kockice.
Sve dosadašnje recepte sestara Klobučar možete pogledati na njihovom Instagram profilu @kao kuham.