Fotografija: Zanimljive poruke, zanimljivi načine pripreme i, naravno, uvijek zanimljivi i zabavni Ribafish i Kocka/Foto: Janja Čaisa
Galerija
Zanimljive poruke, zanimljivi načine pripreme i, naravno, uvijek zanimljivi i zabavni Ribafish i Kocka/Foto: Janja Čaisa

3. Tripe Fest kod Garešnice: "Stižu ekipe iz Dalmacije, Zagore, Zagorja, Srbije, Mađarske i Slovenije"

Kapelica pored Garešnice bit će u subotu po treći puta domaćin međunarodnom skupu ljubitelja fileka/tripica/vampa/škembića...



Ili ih obožavate, ili ih ne jedete, tripice su jelo siromašnih ljudi koji nisu imali ništa drugo za jesti nakon što su podmirili davanja crkvi i feudalcima. I kako to obično biva, danas kad se svi vraćamo organskim vinima i starinskim receptima, za filekima diljem regije vlada prava pomama, piše Ribafish.

Upravo iz tog razloga, obitelj Andri, vlasnici lokala Kod Bake pored Garešnice već treću godinu organiziraju Tripe Fest “Volim fileke” za sve zaljubljenike u ovo nekima izuzetno ukusno varivo/gulaš ili kako ga god već nazivate.

Foto: Janja Čaisa
Foto: Janja Čaisa
Foto: Janja Čaisa
Foto: Janja Čaisa
Foto: Janja Čaisa
Foto: Janja Čaisa

Na press konferenciji održanoj u u zagrebačkom parku Bundek, pod voditeljskom palicom legendarnog Branka Uvodića, Festival su najavili Zdravko Andri, Danijela Crnjak Andri, chef Branko Ognjenović, koordinator Izložbe vina Nika Gelo te direktorica TZ Kutina i dogradonačelnica Grada Kutine Ivana Grdić.

U ugodnoj atmosferi, toplim filekima i roštiljem za one koji ih ne vole, prisutni su novinari i uzvanici uživali u finim jelima i saznali da je Dan T subota 1. lipnja, mjesto radnje restoran Kod Bake, kako se prijavilo 24 ekipe, i da još ima mjesta i vremena za prijavu do maksimalnih 30. Trenutno su se prijavile ekipe iz kontinentalne Hrvatske, Dalmacije, Zagore, Zagorja, Srbije, Mađarske i po prvi puta – Slovenije!

Foto: Janja Čaisa
Foto: Janja Čaisa
Stručni žiri čeka odgovoran zadatak izabrati najbolje/Foto: Janja Čaisa
Stručni žiri čeka odgovoran zadatak izabrati najbolje/Foto: Janja Čaisa
Gastro znalci i veliki ljubitelji fileka na okupu/Foto: Janja Čaisa
Gastro znalci i veliki ljubitelji fileka na okupu/Foto: Janja Čaisa

Žiri u sastavu Rene Karaman, Branko Ognjenović i Domagoj Jakopović Ribafish (očekuje se i barem još jedan međunarodni član) već je lagano počeo s nizinskim pripremama i jedva čeka početak kuhanja. Ekipe koje do petka uplate startninu od 15 eura po članu, dobit će 2 kilograma fileka, majicu „Volim fileke“ i plaćen ručak. Mjesta još ima, pa ako vjerujete u sebe…

Jela od fileka

- Nadamo se da će i ove godine Festival proteći u zabavi i veselju, kao i svaki puta do sad. Baka ne sudjeluje u natjecanju, ali će se u lokalu moći kupiti i jela od fileka, kao i sve ostalo na a la carte ponudi, rekao je vlasnik i organizator Zdravko Andri, a poznavajući kvalitetu  i predanost njega, Danijele i ekipe Kod Bake – očekuju nas bakanalije, kako za tripofile, tako i za sve one druge za koje će biti bogata ponuda nefilekastih jela. Rezervirajte smještaj na vrijeme, piše Ribafish.com.

Program 3. Tripe Festa

Restoran Kod Bake, Kapelica kod Garešnice 36. Dolazak: 10-11.00 sati. Svečano otvorenje: 11.30 sati. Kuhanje: 12-15.00 sati. Svečano proglašenje: 15.30 sati.

Foto: Janja Čaisa
Foto: Janja Čaisa
Ženske snage Drugog po redu Tripe festa/Foto: Janja Čaisa
Ženske snage Drugog po redu Tripe festa/Foto: Janja Čaisa

Prijave na mail: danijela.crnjakandri@gmail.com

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!