Fotografija: Sve je spremno za svečano otvorenje izložbe/Foto: Muzej grada Pakraca
Sve je spremno za svečano otvorenje izložbe/Foto: Muzej grada Pakraca

U Pakrac stiže jedinstvena izložba o orijentalnom utjecaju na hrvatske narodne nošnje

"Izložba je do sada bila postavljena u Zagrebu, Dubrovniku i Mostaru, a izuzetno nam je drago što je pronašla svoj put i do Pakraca", poručuju iz Muzeja grada Pakraca



U suradnji s Centrom za tradicijsku kulturnu baštinu, koji djeluje u sklopu KUC- a Travno, u četvrtak 26. rujna s početkom u 19 sati u Muzeju grada Pakraca svečano se otvara izložba" A la turka 2" – orijentalni utjecaji na hrvatske narodne nošnje i nošnje drugih naroda. 

Na izložbi će biti predstavljene narodne nošnje iz vrlo bogate zbirke Centra za tradicijsku kulturnu baštinu u Zagrebu na kojima se ogledaju orijentalni utjecaji, a pripadaju hrvatskom nacionalnom korpusu na prostoru Republike Hrvatske, ali i okolnih zemalja.

Tradicijska kulturna baština

- Izložba je do sada bila postavljena u Zagrebu, Dubrovniku i Mostaru, a izuzetno nam je drago što je zahvaljujući izvrsnoj suradnji s Centrom za tradicijsku kulturnu baštinu pronašla svoj put do Pakraca - poručuju iz pakračkoj muzeja i napominjući kako je izložba izvorno nastala zahvaljujući velikom angažmanu Turskog kulturnog centra „Yunus Emre“ pri Veleposlanstvu Republike Turske u Zagrebu, a u pakračkom muzeju ćete je moći razgledati, zahvaljujući potpori Ministarstva kulture i medija RH.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!