Fotografija: Tečaj bračne žudnje/ Foto: POU Daruvar
Tečaj bračne žudnje/ Foto: POU Daruvar

U daruvarskom kinu ove srijede pogledajte češku hit komediju iz 2021. godine

Film se prikazuje u sklopu programa Dani češke kulture Saveza Čeha u RH i Češke besede Daruvar



U sklopu programa Dani češke kulture Saveza Čeha u RH i Češke besede Daruvar u srijedu 28. lipnja u 20 sati u daruvarskom kinu prikazuje se češki hit iz 2021. godine. Riječ je o komičnoj drami Radeka Bajgara "Tečaj bračne žudnje" (originalni naslov Kurz manželské touhy).

Inače, redatelj Radek Bajgar i glumac Jiří Bartoška su daruvarskoj publici već dobro poznati po prethodnom hitu "Teorija Tigra".

"Tečaj bračne žudnje"

Parovi željni povratka strasti i želje u partnerstvo dolaze na tečaj ambicioznog terapeuta za parove Mazle (Vojta Kotek), koji razvija teoriju da partnerska sreća ovisi o maksimalnoj bliskosti oba partnera, psihičkoj i fizičkoj. Ali vrlo čvrst zagrljaj lako se može pretvoriti u davljenje, davljenje u gušenje, terapija u želju za ubojstvom.

Pogotovo kad se napetost gomila godinama. Helena (Lenka Vlasáková) se toliko dugo suočava s prijekorima svog supruga (Stanislav Majer) da ga ne pritiska previše, sve dok ga jednom ne zagrli prejako. Je li to učinila namjerno? Ili samo podsvjesno? Ili je to bila nesretna slučajnost? U početku to možda ni sama ne zna. Može li netko slučajno držati nečiju arteriju tri minute u vrućem zagrljaju? I tko je tu kriv? Helena? Sama žrtva? Ili samo glupa metoda grljenja?

86WOBkm5VSA

Oko simpatične junakinje steže se omča, sraz svijeta partnerskih odnosa s logičnom istraživačkom mašinerijom zvuči komično, ali možda neće ispasti dobro za junakinju. Možda samo kad bi se doznalo da su i kriminalci samo ljudi... Idiotu koji ga je tražio nitko neće vratiti onaj iskonski život, ali to vide ostala četiri para koji su ovdje prvotno došli učvrstiti svoj brak. Možda će shvatiti da održavanje prostora, slobode i kisika može paradoksalno značiti biti bliži jedni drugima. I čeznite za sobom.

Film ima hrvatske titlove, a ulaznica je 3 eura.

Režija: Radek Bajgar

Žanr: Komična drama

Uloge: Vojtěch Kotek, Jiří Bartoška, Lenka Vlasáková, Stanislav Majer, Jana Plodková, Radek Holub, Ivana Uhlířová, Šárka Krausová, Ondřej Bauer

Scenarij: Radek Bajgar, Mirka Zlatníková

Producenti: Petr Erben

Trajanje: 1h 30min

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!