Fotografija: Slijepi planinar Feručo Lazarić/Foto: Duje Klarić/CROPIX
Slijepi planinar Feručo Lazarić/Foto: Duje Klarić/CROPIX

Strastveni slijepi planinar dolazi u Pakrac: "Pokorio je brojne vrhove i zamalo svladao Kilimanjaro"

Istrijan Feručo Lazarić nije rođen slijep, vid je izgubio u dobi od 40 godina, no odlučio je da mu to neće biti prepreka koja mu uskraćuje radost života



U Gradskoj knjižnici Pakrac u petak, 25. listopada, od 18 sati održat će se putopisno i motivacijsko predavanje "Planinarenje na slijepo" i predstavljanje knjige "Na drugi način lijepo" Feruča Lazarića.

Ovo zanimljivo događanje plod je suradnje i zajedničke organizacije pakračke knjižnice i Udruge slijepih Pakrac-Lipik, a održava se u sklopu programa Mjeseca hrvatske knjige.

Strastveni slijepi planinar, glazbenik i veliki zaljubljenik u život Feručo Lazarić iz istarskog gradića Svetivinčenta, autor je knjiga ''Planinarenje je slijepo'' i ''Na drugi način lijepo''.

Pozitivac i motivator

- Ovaj Istrijan nije rođen slijep, vid je izgubio u dobi od 40 godina, no odlučio je da mu to neće biti prepreka koja mu uskraćuje radost života. Nevjerojatan je pozitivac i motivator i sa žarom će govoriti o svojim pustolovinama - pokorio je mnoge vrhove, poput Triglava, Olimpa, ali i manjih u Alpama, Bugarskoj, na Karpatima i ostalih, a zamalo je savladao i Kilimanjaro, od kojeg je nažalost zbog svoje pratnje morao odustati. No, zadovoljan je što je imao priliku vidjeti Afriku, doživjeti njihovu kulturu, način života i naravno prirodu - poručuju iz pakračke knjižnice i dodaju kako će na predavanju govoriti o svojim iskustvima i avanturama na Kilimanjaru, Zanzibaru, Machu Picchuu, Titicaci i drugim planinarskim pohodima, a prisjetit će se i trenutaka provedenih s peruanskim obiteljima u Limi.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!