Fotografija: Foto: Damir Bencek
Galerija
Foto: Damir Bencek

''Prvi KLAP KLAP'' u Bjelovaru: ''Već četiri godine uvodimo prvašiće u čarobni svijet kazališta''

Projekt podržava već postojeće kazališno opismenjavanje u Bjelovaru, koje se provodi kroz rad Bjelovarskog kazališta, angažman dramskih djelatnika i pedagoga te kazališne festivale



U organizaciji teatra To Go i Gradske kazališne kuće Bjelovar te pod pokroviteljstvom Grada, u Bjelovaru se održava  još jedno izdanje ''Prvog KLAP KLAP-a'', kazališnog programa za prvašiće iz pet osnovnih škola u Bjelovaru. Predstave i zanimljivi sadržaji za najmlađe u bjelovarskom Domu kulture prikazivat će se do sutra, 23. listopada.

Kazališno opismenjavanje

- Ovo je četvrto izdanje programa. U projektu je do sada sudjelovalo više od tisuću djece, odnosno zadnje tri generacije prvašića. Od 2021. projekt želi podržati već postojeće kazališno opismenjavanje u Bjelovaru, koje se kontinuirano provodi kroz dugogodišnji rad Bjelovarskog kazališta, angažman dramskih djelatnika i pedagoga te kazališne festivale – kažu u Teatru To Go, čiji idejni začetnik je Bjelovarčanin, glumac i lukar Goran Smoljanović.

Malena bjelovarska publika je odlično prihvatila projekt/Foto: Damir Bencek
Malena bjelovarska publika je odlično prihvatila projekt/Foto: Damir Bencek
U projektu sudjeluju dramski stručnjaci/Foto: Damir Bencek
U projektu sudjeluju dramski stručnjaci/Foto: Damir Bencek

Projekt donosi set aktivnosti koji se nadovezuju i zajedno čine kazališnu dobrodošlicu novim školarcima, kažu u TTG-u.

Brisanje granica

- Djeca će sudjelovati u kazališnom bontonu kroz prilagođenu varijantu forum teatra, nakon čega slijedi predstava „Kuhari“ autora Gorana Smoljanovića i razgovor s glumcima iz predstave. Zajednički nazivnik programskih aktivnosti je „probijanje četvrtog zida“, odnosno brisanje granica između kazališta i publike, preko čega se stvara značajno iskustvo za buduće kazališne susrete – kažu organizatori.

Foto: Damir Bencek
Foto: Damir Bencek
Foto: Damir Bencek
Foto: Damir Bencek

Kazališni bonton vode dramske pedagoginje Suzana Turković i Nikolina Marinić uz dramsku skupinu iz Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar. U predstavi „Kuhari“ glume Ivan Pokupić, Matko Duvnjak Jović i Goran Smoljanović. Program je organiziran u suradnji s Gradom Bjelovarom, Kulturnim i multimedijskim centrom Bjelovar te bjelovarskim osnovnim školama.

Predstave su interaktivne/Foto: Damir Bencek
Predstave su interaktivne/Foto: Damir Bencek

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!