Fotografija: Foto: MojPortal
Galerija
Foto: MojPortal

Prijavite se na DarFest, festival na kojem su prve glazbene korake napravile Vanna i Severina!

„Vedran Strukar, naš poznati glazbeni menadžer, mi je rekao da bi se hrvatske pjesme za Euroviziju, umjesto na Dori, trebale birati na DarFestu“, kaže Nedjeljko Pajtak, umjetnički direktor festivala



Počele su pripreme za 19. festival zabavne glazbe „DarFest 2024.“ koji će se održati 25. listopada. Pučko otvoreno učilište Daruvar, glavni organizator festivala, uputilo je ovih dana poziv potencijalnim izvođačima i autorima skladbi.

Kako stoji u tekstu natječaja, na festival se mogu prijaviti izvođači ili autori s vlastitim skladbama. Skladbe trebaju biti pisane kao zabavne, odnosno pop pjesme, različitih stilova ili kao pjesme slobodnog glazbenog izričaja te ne smiju biti duže od 3:30 minuta.

Dvadesetak pjesama

Prijava treba sadržavati tekst skladbe, finalnu studijsku snimku u mp3 formatu, matricu snimke u mp3 formatu, biografiju i nekoliko slika izvođača ili banda, imena autora teksta, glazbe i aranžmana te kontakt osobu, adresu, broj telefona i e-mail.

- Birat ćemo dvadesetak pjesama koje će se izvoditi na festivalu pa ovim putem pozivam sve autore i izvođače da nam se jave – kaže Nedjeljko Pajtak, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Daruvar i umjetnički direktor DarFesta.

Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar

Dodatna motivacija za mlade izvođače mogla bi pak biti informacija kako je upravo DarFest bio odskočna daska u karijeri za mnoge danas poznate hrvatske pjevače.

- Teško ih se svih i sjetiti. No, recimo, na DarFestu su nastupali Bojan Jambrošić, Nina Kraljić i Filip Hozjak, koji je danas jedan od „4 tenora“. Da ne govorim o prvim, godinama festivala. Tada su ovdje nastupali Giuliano, Severina i Vanna – kaže Pajtak.

Naš sugovornik vjeruje kako će i ove godine na festival stići kvalitetne pjesme. Skladbe koje se izvode na DarFestu poznate su po svojoj živosti i klasičnosti, a upravo umjetnički direktor inzistira na zabavnoj glazbi, zbog čega je daruvarski festival jedini nalik nekadašnjim starim glazbenim festivalima koji su oduševljavali publiku.

Materijal za Euroviziju

- O kvaliteti pjesama koje se izvode na DarFestu možda najbolje svjedoči činjenica da me nakon jednog našeg festivala nazvao Vedran Strukar, naš poznati glazbeni menadžer, koji mi je rekao da bi se hrvatske pjesme za Euroviziju, umjesto na Dori, trebale birati na DarFestu jer su puno kvalitetnije od onoga što stiže na Doru – kaže Pajtak.

Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar

Poziv za prijavu skladbi za nadolazeći DarFest bit će otvoren do 16. rujna, a najbolje pjesme bit će izvedene pred daruvarskom publikom u listopadu.

Tri prvonagrađene skladbe proglasit će festivalski stručni ocjenjivački sud od kojih je prva Grand Prix Darfesta za pobjedničku pjesmu. Publika će internet glasovanjem prije festivala, prema unaprijed najavljenom vremenskom intervalu, odrediti svog pobjednika.

Organizator će izdati skladbe s festivala na CD-u te iste promovirati na radijskim postajama pokroviteljima festivala kao i u posebnim emisijama istih pokrovitelja te putem svih društvenih mreža.

Sve informacije i vijesti možete pratiti putem Facebook stranice DarFesta ili dobiti putem tel. 385/043 331 440 te putem email-a darfest@pou-daruvar.hr. Nepotpune prijave kao i one koje stignu nakon roka neće se ni razmatrati, poručuju organizatori.

Prijavnicu za ovogodišnji DarFest možete pronaći OVDJE.

Nedjeljko Pajtak/Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Nedjeljko Pajtak/Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!