Fotografija: Foto: Yuri Ilić, MojPortal
Galerija
Foto: Yuri Ilić, MojPortal

Legendarni „Drugi način“ dolazi na Daruvar Rock City: "Ovi će ljudi pjevati s nama u glas!“

„Za našu pjesmu 'Prođe ovaj dan' mnogi već misle da je narodna, s obzirom na to koliko se dugo i često izvodi. Ponekad se u danu odvrti na 16 radijskih stanica“, kaže Branko Požgajec



U tijeku su posljednje pripreme za četvrto izdanje popularnog festivala Daruvar Rock City. Velika rock fešta u gradu počinje u srijedu, 21. kolovoza, a ove godine potrajat će čak četiri dana, do subote, 24. kolovoza.

Festival u srijedu počinje prikazivanjem filma rock tematike u sklopu ljetnog kina, dok je u četvrtak na rasporedu pub kviz „Rock Trivia“ za koji su sva mjesta popunjena u rekordnom roku. Večer nakon kviza rezervirana je za koncert Southern Crowda, benda koji je 2022. godine nastupio na glavnoj pozornici u sklopu festivala i oduševio publiku.

Daruvarčani i glazba

U petak i subotu na glavnom gradskom trgu održavat će se koncerti, a svake večeri nastupit će četiri benda. U petak su to Gola Maja iz Daruvara, Greynoise iz Zagreba, The Road Crew bend sačinjen od slovenskih i hrvatskih glazbenika i svjetski poznati hard rock glazbenik Dino Jelusić sa svojim bendom Jelusick. U subotu će pak nastupiti Venera iz Daruvara, zatim daruvarsko-garešnički bend Crossroads bend, bend Drugi Način te The BestBeat_Bestles tribute bend.

Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar

Izvođači kažu kako su spremni za druženje s Daruvarčanima čiji glazbeni ukus već jako dobro poznaju.

- Prošlo je već neko vrijeme otkako smo bili u Daruvaru, no jako dobro pamtimo kako su Daruvarčani muzikalni i ne sumnjam da će pjevati u glas s nama. Veselimo se tome – rekao na je Branko Požgajec iz legendarnog benda „Drugi način“.

On i njegovi kolege za iduću subotu pripremili su zanimljiv repertoar, u sklopu kojega će izvesti najbolje uratke iz svoje dugogodišnje karijere.

Dobar stari rock'n'roll u Daruvaru će 'prašiti' i ekipa iz Drugog načina/Foto: FB Drugi način (Yuri Ilić)
Dobar stari rock'n'roll u Daruvaru će 'prašiti' i ekipa iz Drugog načina/Foto: FB Drugi način (Yuri Ilić)

- Mi smo transgeneracijski bend, naše pjesme se prenose s koljena na koljeno i znaju ih i stari i mladi. Primjerice za našu pjesmu „Prođe ovaj dan“ mnogi već misle da je narodna pjesma, s obzirom na to koliko se dugo i često izvodi. Ponekad se u jednom danu odvrti na 16 hrvatskih radijskih stanica – kaže Požgajec.

Mladi rockeri

A osim iskusnih rockera, pred Daruvarskom publikom nastupit će i malo mlađi bendovi. Među njima je i Crossroads bend koji je teško odrediti po mjestu iz kojeg dolazi jer su članovi iz čak četiri grada – Daruvara, Garešnice, Grubišnog Polja i Virovitice. Svatko od njih ima višegodišnje glazbeno iskustvo, no zajedno nastupaju posljednjih godinu i pol dana.

Na festivalu nastupa i daruvarsko-garešničko-grubišnopoljsko-virovitička ekipa/Foto: Crossroads
Na festivalu nastupa i daruvarsko-garešničko-grubišnopoljsko-virovitička ekipa/Foto: Crossroads

- Veselimo se nastupu u Daruvaru. Na repertoaru još radimo, ali najvjerojatnije ćemo izvesti najveće hitove Atomskog skloništa. Na nastupima za sada još sviramo obrade, no pripremamo i nešto svoje što ćemo uskoro predstaviti javnosti – otkriva Goran Bem iz Crossroadsa.

Možda već na idućem Daruvar Rock Cityju, festivalu koji svake godine okuplja sve više posjetitelja iz svih hrvatskih krajeva.

Iz TZ Daruvar-Papuk podsjećaju i kako je u četvrtak na rasporedu posebno rock izdanje pub kviza "Rock trivia" na kojem ima mjesta za još dvije ekipe. Drugim riječima, još se stignete prijaviti!

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!