Fotografija: Brojne aktivnosti pripremljene su za građane tokom ljetnih dana/Foto: Martina Čapo, DOKU-art
Galerija
Brojne aktivnosti pripremljene su za građane tokom ljetnih dana/Foto: Martina Čapo, DOKU-art

Kreću Jazzica i Bjelovarsko kulturno ljeto: "Čeka vas nikad bogatije ljeto u gradu, a sve počinje jazzom"

Tvrtko Hopek najavio je „Jazzicu”, festival jazz glazbe koji će ove godine po prvi puta, zbog velikog broja izvođača, biti otvoren u Domu kulture



BJELOVAR - Tradicionalan festival jazz glazbe, Jazzica, počinje u Bjelovaru za manje od 10 dana, a nakon što završi 30. lipnja, već sljedećega dana počinje Bjelovarsko kulturno ljeto s bogatim programom.

Najvažnije aktivnosti koje su za Bjelovarčane pripremili kulturnjaci, čelnici svih kulturnih ustanova u gradu, najavljene su danas prijepodne u središnjem bjelovarskom parku.

Miles Davis novog doba

Gradonačelnik Dario Hrebak kazao je kako Bjelovarsko kulturno ljeto Grad Bjelovar organizira u suradnji sa svojim ustanovama, udrugama i pojedincima.

Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo

- Iako mnogi odu na more, jedan dio građana uvijek je u gradu, stoga za njih nastojimo ponuditi što kvalitetniji program. Zadovoljstvo mi je najaviti 21 koncert, deset filmskih projekcija DOKU-arta, šest filmova u sklopu Ljetnog kina, desetak igraonica za djecu, predstave, radionice, čitaonice, izložbe, književne susrete, obiteljske zabavne igre, putopisna predavanja, kvizove, a tu je i naš poznati ljetni kafić koji je zadužen za okrjepu, kazao je između ostaloga, gradonačelnik Hrebak.

Tvrtko Hopek najavio je „Jazzicu”, festival jazz glazbe koji će ove godine po prvi puta, zbog velikog broja izvođača, biti otvoren u Domu kulture.

Otvorit će ju Borna Šercar feat. Lado s dvadesetak izvođača na bini, a riječ je o velikom tradicionalnom obliku jazza.

Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo

- Slijedeći dan stiže Bruno Mičetić Trio kojeg uz njega čine još Vladimir Kostadinović, Joe Kaplowitz te Alex Sipiagin iz New Yorka, zvan kao Miles Davis novog doba. Tu je i Suton, bend koji predstavlja svoj album prvijenac, a čiji članovi dolaze svaki iz druge države. Na samom kraju imamo bend Giipuja, s elementima istarske tradicionalne glazbe prenesene u moderan jazz, otkrio je Hopek.

Kvalitetni sadržaji

Pojasnio je kako će na festivalu nastupiti 36 vrhunskih izvođača, te pozvao sve Bjelovarčane da svojim dolaskom podrže ovako kvalitetne sadržaje u svom gradu.

Ljetno kino u Boho parku/Foto: DOKUart
Ljetno kino u Boho parku/Foto: DOKUart

Brojne ostale aktivnosti koje će se održati najavili su i Marijana Dragičević, ravnateljica Gradskog muzeja Bjelovar, Boris Abramović ispred Zajednice udruga u kulturi, Vjeruška Štivić, ravnateljica Narodne knjižnice „Petar Preradović“, Ivana Hrpalo, ravnateljica CUK-a i Margareta Fabičević iz Bjelovarskog kazališta.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!