Fotografija: Mia Elezović i Nataša Antoniazzo/Foto: Zvonimir Ferina/Hrvatski glazbeni zavod
Galerija
Mia Elezović i Nataša Antoniazzo/Foto: Zvonimir Ferina/Hrvatski glazbeni zavod

Dvije glazbenice svjetskog glasa, koje su punile dvorane čak i u SAD-u, u petak stižu u Daruvar

Mezzosopranistica Nataša Antoniazzo i pijanistica Mia Elezović održat će sutra u 19 sati koncert u Glazbenoj školi Brune Bjelinskog



Daruvarčane u petak očekuje vrhunski umjetnički doživljaj jer dolaze dvije izuzetno nadarene glazbenice koje će zasigurno prirediti bogat program za ljubitelje opere.

Riječ je o koncertu koji će se održati u daruvarskoj Glazbenoj školi Brune Bjelinskog s početkom u 19 sati, a ulaz je slobodan.

Nagrađivane umjetnice

Pjevat će nam mezzosopranistica Nataša Antoniazzo. Ona je diplomirala je i magistrirala solo pjevanje kod prof. Snježane Bujanović-Stanislav na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu. Usavršavala se na majstorskim tečajevima- za operu kod Sene Jurinac u Beču,za Lied kod Grace Bumbry na Međunarodnoj ljetnoj akademiji Mozarteum u Salzburgu, te u Švicarskoj (Svjetska primadona Grace Bumbry), operni i koncertni repertoar kod Jonathana Morrisa u Švicarskoj i operni i oratorijski repertoar kod Ruže Pospiš Baldani u Zagrebu.

Dobitnica je nagrada na međunarodnim pjevačkim natjecanjima, kao i uglednih stipendija i priznanja, među kojima se ističe i Rektorova nagrada Sveučilišta u Zagrebu. Nataša Antoniazzo nastupala je kao solistica u opernim produkcijama u HNK u Zagrebu i Rijeci, te na raznim njemačkim i švicarskim opernim pozornicama. Njezin raznolik i bogat repertoar obuhvaća glazbu različitih stilova, od baroka sve do 21. stoljeća. Operni repertoar se proteže od bečke klasike (Ch. W. Gluck, W. A. Mozart, L. van Beethoven), romantizma (G. Rossini, H. Berlioz, G. Verdi, R. Wagner) i talijanskog verizma (G. Puccini).

Foto: Glazbena škola Brune Bjelinskog Daruvar
Foto: Glazbena škola Brune Bjelinskog Daruvar

Pratit će ju na glasoviru njena vjerna pijanistica s kojom ima višegodišnju suradnju, Mia Elezović.  Ona je već s 19 godina, 1994., diplomirala na na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu a 2001. i magistrirala.

Dobitnica je nagrada na natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu, kao i Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu. Primila je i nagradu njemačke Zaklade Da Ponte.  Usavršavala se kod Hansa Petermandla na Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Beču, a zatim kod Herberta Seidela na Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Frankfurtu. Drugi je magisterij (interpretacija suvremene glazbe) stekla na glasovitoj Manhattan School of Music u New Yorku. Tijekom tog studijskog boravka u New Yorku nastupala je u Carnegie Hallu i Klavirskom salonu Yamaha...

Još desetak koncerata

Njihove uspjehe mogli bismo unedogled nabrajati, no iz onog dosad napisanog jasno je da je riječ o umjetnicama svjetskog glasa.

- Koncert je organiziran u suradnji s Ministarstvom kulture i medija, a samo do kraja godine imat ćemo još desetak ovakvih uzbudljivih glazbenih događanja. Vrlo smo ponosni na to što je ulaz besplatan jer na taj način građanima Daruvara i gostima omogućavamo da dožive vrhunske glazbenike bez ikakvih ograničenja. Mi već desetljećima u Daruvaru organiziramo prvorazredna glazbena događanja - rekla nam je zamjenica gradonačelnika i ravnateljica Glazbene škole Vanda Cegledi.

Vanda Cegledi/Foto: Grad Daruvar
Vanda Cegledi/Foto: Grad Daruvar

Kaže kako je raduje interes građana, jer se uvijek okupi velik broj zaljubljenika u glazbu. Zanimljivo je to jer se radi o glazbenim žanrovima koji nisu suviše popularni, naročito među mladima.

- Zato i radimo na tomu. Glazbena pismenost je nešto što se mora odgajati. Trudimo se uvijek dovesti vrhunske i zanimljive glazbenike. To nam nikad nije bio problem jer glazbenici uistinu vole doći u Daruvar i uvijek se u velikom broju javljaju na pozivne natječaje Ministarstva kulture i medija. Štoviše, nekada nas i sami zovu da bi rado gostovali u Daruvaru, a mi ih uvijek spremno dočekamo - kaže nam gospođa Cegledi.

Glazbena škola Bruno Bjelinski u Daruvaru/Foto:Predrag Uskoković
Glazbena škola Bruno Bjelinski u Daruvaru/Foto:Predrag Uskoković

Ne preostaje nam ništa nego pozvati vas da u petak u Glazbenoj školi uživate u glasu i glazbi.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!