Fotografija: Ne propustite večerašnji koncert poznatih imena iz svijeta jazza/Foto: Unsplash
Galerija
Ne propustite večerašnji koncert poznatih imena iz svijeta jazza/Foto: Unsplash

Dođite večeras u daruvarsko kino i uživajte u sjajnom koncertu The Cool Jazz Dua

Ovaj glazbeni sastav čine Saša Nestorović na saksofonu i Veljko Glodić na glasoviru koji su svoj prvi nastup imali još 1991. i od tada su redoviti gosti brojnih hrvatskih i svjetskih festivala



Ljubitelji jazza večeras će u Daruvaru doći na svoje.

Naime, u kinodvorani Pučkog otvorenog učilišta u 19 sati koncert će održati The Cool Jazz Duo, kojeg čine Saša Nestorović na saksofonu i Veljko Glodić na glasoviru.

Koncert organizira Glazbena škola Brune Bjelinskog Daruvar i to pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH i Grada Daruvara. 

Inače, The Cook Jazz Duo svoj prvi nastup imao je sad već davne 1991. godine na Međunarodnom jazz festivalu u Zagrebu. Nakon toga uslijedili su brojni nastupi na raznim festivalima, koncertima te u radijskim i televizijskim emisijama u Hrvatskoj, Sloveniji, Rusiji i Mađarskoj. 

Dokazana glazbena imena

- Saša Nestorović diplomirao je saksofon na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, gdje predaje komornu glazbu i vodi jazz studije. Djelovao je i kao stalni je član i dirigent Jazz orkestra Hrvatskog radija. Također, bio je član međunarodnog EBU Big Band Orchestra s Borisom Kozlovim na koncertima u Montrealu i Quebecu. Kao skladatelj i aranžer aktivan je u sastavu Zagreb Jazz Portret, a ostvario je mnogobrojne nastupe i snimke kao jazz saksofonist te u Zagrebačkom kvartetu saksofona kao izvođač ozbiljne glazbe. U 2004. godine drži seminare u ciklusu koji uključuje svjetski poznate saksofoniste poput Eugene Rousseaua i Phila Woodsa, poručuju iz daruvarskog Pučkog otvorenog učilišta.

<p>Foto: Grad Daruvar</p>

Foto: Grad Daruvar

Veljko Glodić uz studij ozbiljne glazbe u Sjedinjenim Državama položio je i jazz grupu predmeta (The New England Conservatory, Boston, The Florida State University, Tallahassee).

- Uči jazz improvizaciju kod jazz be-bop saksofonista Bill Kennedya te pohađa jazz seminare poznatih jazz glazbenika (R. Rodney, I. Sullivan, J. Aebersold, K. Kirkland, G. Dail i dr.). Svirao je u brojnim jazz skupinama, kao što su The Florida State University Jazz Band, The Bill Kennedy Quartet, a kao solo jazz pijanist nastupio je na mnogim međunarodnim festivalima u Hrvatskoj, Sloveniji i Mađarskoj. Djeluje kao pedagog u Ljubljani gdje podučava jazzu niz mladih slovenskih glazbenika koji s uspjehom nastavljaju daljnji studij na najpoznatijim europskim jazz akademijama (Graz, Roterdam, Amsterdam i dr.), dodaju iz POU-a. 

Ulaz na ovaj odličan koncert je besplatan.

Program:

G. Gershwin: Summertime

R. Rodgers: My Favourite Things

V. Glodić: Lydian Orbit

V. Glodić: Jazz Partita In Lydian Modes

Passacaglia, Allemande, Courante, Aria, Air, Gavotta, Gigue

J. Kern – F. Gambale: All the Things You Are –

You Are All the Things

H. Arlen: Somewhere Over the Rainbow

V. Glodić: Oriental Funky

D. Brubeck: Take Five